Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

“Így kerek a világ!”

2014. november 27.

Fotó1 Fotó 2

Négy mentortársunkkal látogattuk meg a Napközi Otthont, ahol 28 közepesen súlyos értelmi fogyatékos gondozott tölti hétköznapjait. A vakok által használt játékokkal, gitárral, furulyával és mesékkel készültünk számukra. A gondozottak olyan kedvesek és barátságosak voltak mindannyiunkhoz, hogy sikerült rögtön megtalálnunk velük a közös hangot.

Tetszett nekik a sokféle játék, így ezzel kezdtük a foglalkozást. Ezt követően pedig Domoszlai Jani zenélni kezdett és fél órán át csak énekeltünk. Nagyon jó érzés volt látni a boldog arcokat és konstatálni, hogy ez a felhőtlen öröm részben nekünk is köszönhető.
A klub meseolvasással zárult. Mindenki nagy csendben hallgatta Eleki Abigélt, akit minden mese végén tapssal jutalmaztak. Jó érzéssel töltött el, hogy alig akartak minket elengedni, folyton kérték, hogy maradjunk még.

A fejlesztő tanáraik is nagyon elégedettek voltak a munkánkkal, így meghívtak a karácsonyi ünnepségükre is, melyre már a napokban elkezdtek készülni.

Mikor eljöttünk, átbeszéltük, hogy kire milyen hatással voltak a látottak. Mindenkit „sokkolt” egy kicsit az élmény, hiszen nem mindennap találkozhatunk ilyen helyzetben élő emberekkel, de megállapítottuk, hogy nekik így kerek a világ és jó volt látni azt, hogy BOLDOGOK.

 

Szikora Szilárd
Kispest Közösségi Mentora