Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Autómentes nap Rákosmentén

2016. október 2.

 

20160917_automentes17_220160917_automentes17_1

 

 

2016. szeptember 17-én került sor az Autómentes napra Rákosmentén. Velünk tartott egy zuglói egyesületi tagunk: Pozsgay Dóri, az Ében nevű fekete labrador kutyájával.

A zivatarokkal teli időjárás, szerencsére nem zavarta meg az érdeklődőket, akik szép számban látogatták meg a sátrunkat. A gyerekek megsimogathatták Ébent, és hallhattak érdekes tényeket, történeteket Dóritól, a vakvezető kutyák kiképzésével kapcsolatban.

Akik kíváncsibbak voltak, azok a Braille írásról és a Braille írásos mesekönyvből is hallhattak részleteket Acsay Pétertől. Mivel a gyerekeket nagyrészt a kutya kötötte le, a felnőttekkel játszottunk „szembekötősdit”. Így került sor érzékenyítésre, amikor is különböző illatokat találtak ki az érdeklődők, úgy, hogy szemüket eltakartuk.

Négy klubtagunk is meglátogatott bennünket, és sikerült jót beszélgetnünk, ami azért is örömteli, mivel a klubnapon sokan vagyunk (szerencsére!), és ezért csak felszínesen tudunk szót váltani egymással. Sőt egy kis időre rájuk bíztuk a standot, és kapcsolatfeltárásra indultunk Péterrel. Ez most is sikeresen működött, számos új ismeretséget tudtunk kötni más civil szervezettel.

Köszönjük Dórinak, hogy segített nekünk kutyájával és mindenki másnak is, aki lehetővé tette, hogy ezen a rendezvényen is jelen lehessünk!

Krayné Faragó Zsuzsanna és Acsay Péter
közösségi civilszervezők