Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Befejeződött a gyógymasszőr képzés

2018. május 17.
a képen egy kéz látható masszírozás közben

A VGYKE uniós támogatással OKJ-s gyógymasszőr képzést szervezett látássérültek számára, amely térítésmentes és egyben hiánypótló kezdeményezés volt, hiszen az utóbbi 14 évben ilyen képzésre nem volt lehetőség.

A program keretében partnerünk volt a VEKOP és EFOB iroda, valamint a képzés megvalósításában az EFEB Felnőttképzési Központ. Az oktatás nagyon magas szakmai színvonalon zajlott.

Az egyesület által kinevezett négy mentor kolléganő Németh Gabriella, Frikker Barbara, Kis Juli és Körmöczi Judit segítette a hallgatókat például a képzés helyszínére történő kísérésben, közlekedésben, munkaruha vásárlásában, személyes problémák megoldásában és aki igényelte, annak a tanulásban is. A felmerülő nehézségeket a mentorok és a képző intézmény munkatársai is megfelelő empátiával kezelték. Hogy minél zökkenőmentesebb legyen a tanulás az elektronikus tananyagon túl Braille-ben nyomtattuk a jegyzeteket, nagyított nyomtatásban és Braille-ben kapták meg a hallgatók a kidolgozott tételeket.

Hat hónapi kemény tanulás, küzdelem után 2018. április 23-24-én szakmai és elméleti vizsgát tettek a tanulók, akik közül a három legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt elérő hallgatóval a VGYKE munkaviszonyt létesít, hogy a munkakör betöltéséhez szükséges egy éves szakmai gyakorlatot mielőbb megszerezhessék. Jelenleg folynak az interjúztatások és várjuk, hogy a tanulók egyesületünknél kamatoztassák frissen megszerzett tudásukat a vendégek nagy megelégedésére.

A tanfolyam tehát sikerrel zárult, melyet a hallgatókkal közös fagylaltozással, kávézással, az elmúlt időszak és a vizsgadrukk adta élmények megbeszélésével tettünk színesebbé. Reméljük, hogy az elkövetkezendő időben egyesületünk ennek a professzionális képzésnek a központjává válhat és egyre nagyobb visszhangot kaphat ennek a speciális képzésnek a szükségessége.

a képen egy kéz látható masszírozás közben

A kép forrása: egeszsegedre.8x.hu