Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Civilek a Csertő parkban

2022. október 10.
A képen az érdeklődők láthatók a VGYKE asztalánál: egy kisfiú kipróbálja a tapintható játékot, a háttérben a polgármester úr és a civil és nemzetiségi tanácsnok figyel.

 

A Zuglói Önkormányzat minden évben megrendezi a „Civilek uccája” program. A rendezvény ötletgazdája Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, aki fontos feladatának tartja a zuglói civilszervezetek összefogását, és egymás megismerését. A Zuglói Civil Ház előtti téren kapnak helyet a szervezetek, egyesületek, alapítványok, így könnyebben elérhetnek és megismerhetnek bennünket az oda látogatók is.

A VGYKE zuglói közösségi civilszervezői is minden évben részt vesznek ezen a jeles programon, ahol bemutathatjuk egyesületünk munkáját, szolgáltatásainkat és legfőképp a látássérültek életét. A látogatóknak lehetősége van kipróbálni tapintásukat, szaglásukat, a fehérbottal való közlekedést, mindezt letakart szemmel, így érzékeltetve, milyen, ha valaki elveszíti a látását.

A Braille írásról-olvasásról is beszéltünk, ismertettük kialakulását, elmagyaráztuk a Braille ABC alapjait.

Vakvezető kutyáink mindig nagy sikert aratnak, nyugodt, türelmes temperamentumukkal, szelídségükkel. Róluk is beszéltünk az érdeklődőknek.

Horváth Csaba polgármester úr simogatja Szamóca vakvezető kutyát.

Miközben a rendezvényre kilátogatók a standoknál a különböző közösségek tevékenységével ismerkedhettek, a színpadon egymást váltották az előadók.

Köszönjük a Zuglói Önkormányzatnak és Sokacz Anikó civil és nemzeti tanácsnoknak a színvonalas program megrendezését!

Kiss Márta, Tanai Csaba
Közösségi civilszervezők