Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Diplomával a munkába – ugrás a sötétbe?

2014. június 10.
Forrás: www.piacesprofit.hu

Forrás: www.piacesprofit.hu

„Nincsenek vakos szakmák,és nem is lehetnek, mert mi is különbözőek vagyunk.”

Ez volt az egyik  induló alapvetése annak a kezdeményezésnek, melynek célja, hogy hidat alkossunk a diplomás látássérültek és a nyílt munkaerő-piacon működő cégek között.  Az elmúlt évtizedben a fogyatékossággal élő emberek is nagyobb számban tudtak megjelenni a felsőoktatásban és sikerrel vették ezeket az akadályokat, de a munkaerő-piacon mégsem sikerül a képzettségükhöz illeszkedő munkát végezniük.

Fő célkitűzésünk, hogy szolgáltatásainkkal képessé tegyük a vak és gyengénlátó személyeket arra, hogy versenyben legyenek.  Fontos azonban, hogy ebben a központban a piaci szervezetek is megkapják azokat a szolgáltatásokat, melyek révén az elképzeléseiknek megfelelő, értékes munkaerőt tudják kiválasztani.  E a projekt első lépése egy reggelivel egybekötött beszélgetés volt 2014. február 27-  én, csütörtökön reggel, melyet egyesületünk a Cserf-s központban tartott meg.

„Olyan szakembereket hívtunk meg, akik gondolataikkal, kérdéseikkel elő tudják mozdítani ügyünket és további inspirációt adnak nekünk.”

A szakmai reggelik folytatódtak, mára már a negyediken is túl vagyunk. A projektünkkel kapcsolatos hírekkel igyekszünk rendszeresen szolgálni kedves olvasóinknak, mely információkat honlapunk mellett hírlevelünkben és a Facebook oldalunkon is megtalálják.

A következő lépés a regisztrációs kérdőív elkészítése, hiszen szeretnénk, hogy minél hamarabb megkezdődhessen a regisztrációs folyamat, mely segíthet a diplomás látássérültek elhelyezkedésében.  Továbbá egy külön Facebook oldal létrehozását is tervezzük a közeljövőben, melyen első kézből értesülhetnek majd a projekt aktuális állapotáról.