Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Ingyenes, akkreditált továbbképzéseket indítunk a Magyar Építész Kamara tagjai számára

2014. június 8.
Forrás: edu.fmmk.hu

Forrás: edu.fmmk.hu

Képzési programjainkat szociális szakemberek, a fogyatékosügy területén dolgozó segítők és önkéntesek, web- és szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikusok és építészmérnökök számára hirdettük meg. Képzési programjainkon eddig több mint 100 fő vett részt és szerzett tanúsítványt, de ami ennél is fontosabb, hogy kislétszámú és interaktív csoportjainkból sok élménnyel, tapasztalattal, konkrét, hasznos tudásokkal, elégedetten távoztak. Valamennyi képzési csoportunkban együtt vettek részt ép és fogyatékossággal élő résztvevők, látás-, hallás- és mozgássérült szakemberek mind-mind jelen voltak képzéseinken és oktatóink között is több látássérült személy van.

2014. május és június folyamán a Magyar Építész Kamara által akkreditált mérnök továbbképzéseket kínálunk ingyenesen az érdeklődők részére. Képzéseink négy szakterületen indultak el: építészek, belsőépítészek, kert- és tájépítészek, illetve út -és vasút tervezéssel foglalkozó szakemberek számára szerveztünk tanfolyamokat. Első két képzési csoportunk már lezárult, résztvevőink a szabályozás és a műszaki megoldások megismerésén túl betekintést kaptak a fogyatékossággal élő emberek mindennapjaiba. Ezen felül filmvetítések és egy helyszínbejárás keretében személyesen is megtapasztalhatták, hogy az önálló életvitel megvalósításában mennyire elengedhetetlen az akadálymentes épített és információs környezet megléte. Képzéseink célja elsősorban nem a jogszabályok és segédletek tartalmának frontális átadása, hanem annak megértésének elősegítése, hogy miért van szükség ezeknek az előírásoknak és iránymutatásoknak betartására és mit eredményez ezek megléte, vagy épp hiánya a gyakorlatban.

Az elkövetkezendő három hétben további négy képzési csoportot indítunk az alábbi témákban és időpontokban:

1. Az akadálymentesség és egyetemes tervezés építészeti szempontjai, műszaki követelményei – Fókuszban a vak és gyengénlátó személyek speciális igényei

Időpontok:
2. csoport: június 10. kedd és 16. hétfő
3. csoport: június 11. szerda és 17. kedd

2. Az akadálymentesség és egyetemes tervezés kert- és szabadtér tervezési szempontjai, műszaki követelményei

Időpont: június 13. péntek és 20. péntek

3. Akadálymentes út és vasút tervezés
Időpont: június 23. hétfő és 24. kedd

Képzéseink helyszíne a Cserf-S – Családi erőforrás központ (1146 Budapest, Hermina út 57.)

A képzések részletes tájékoztatói és jelentkezési lapjai elérhetőek itt (ide kéne a doksik linkje!) A jelentkezéseket a felnottkepzes@vgyke.com címre várjuk!