Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Egy csésze kávé Szabó Andris vak énekessel

2015. május 30.
Kép forrása: dunakanyar.hu

Kép forrása: dunakanyar.hu

2005 decemberében figyelt fel Rád a Kisalföld szerkesztőségének vezetője, Vida István egy csornai Ki mit tudon. Hogy emlékszel vissza erre a napra?

A Ki mit tud eddigi pályám egyik legcsodálatosabb szakasza volt. Édesanyámnak köszönhetem, ő biztatott, hogy induljak.

A lap támogatásával kerültél kapcsolatba az Omega együttes zeneszerzőjével, Benkő Lászlóval, akinek iránymutatásával elkészült első lemezed.

Fantasztikus dolog volt a Media Generál stúdióban dolgozni. Nagyon jó csapat vett körül!

Az albumból aranylemez lett, majd később platina. Milyen érzés ez számodra?

Úgy gondolom, hogy igen, sikerült belopnom magam az emberek szívébe… sok-sok szeretet kapok tőlük és ez a legcsodálatosabb dolog!

Második lemezeden három saját dal mellett egy klasszikus dal is hallható, méghozzá három verzióban.

Első lemezem rekord gyorsasággal fogyott, amin meg is lepődtem. De egyben boldog is voltam, hiszen kíváncsiak voltak rám. A második lemez kevésbé lett sikeres, ebből 5000 db fogyott. Utólagosan úgy gondolom, hogy nem kellett volna a Jinge Bells-t annyi verzióban felénekelni.

Legutóbb pedig a Megasztár válogatóján is megmutattad magad, sajnos végül nem jutottál tovább.

Ez azért nem keserített el, hanem bizakodva nekiindultam egy újabb albumnak. A harmadik album már dupla lett. Két lemezt tartalmaz: az egyik mese, a másik zene “Taníts meg szeretni” címmel. Ezen az albumon – mely szintén bearanyozódott – található egy duett is Benkő Lászlóval.

Úgy hallottam, hogy már készülőben van a negyedik lemezed…

A negyedik album még csak terv, mivel önerőből nem tudom megvalósítani. Szeretnék majd támogatókat keresni. Kicsit eltűntem, mivel mutáláson mentem keresztül és ezalatt nem szabad énekelni. Ennek most már vége és próbálom magam újra visszatornászni a közéletbe.

Számos rajongód van, mi a helyzet a lányokkal?

A lányok még nem igazán érdekelnek, most arra koncentrálok, hogy újra megmutassam az embereknek, hogy mit tudok. Fejlődni próbálok, most már szintetizátorral kísérem magamat, bővült a repertoárom is. Elég nagy az igény a mulatós dalokra ezért most már azokat is játszok és énekelek.

Felléptél a Fekete Mónika gyógyíttatására szerveződött jótékonysági rendezvényen. Szívesen veszel részt hasonló, karitatív eseményeken?

Természetesen ahol tudok segítek, ez változatlan maradt. Ha felkérnek jótékonysági rendezvényre örömmel megyek. Ha tudok segítek, s ez a jövőben is így marad, hiszen adni önzetlenül a legszebb dolog. Saját magam, édesanyám segítségével is szervezek koncerteket és jótékonysági rendezvényeket is. Ha hívnak fellépni, szívesen megyek.

Forrás: rehabportal.hu