Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Elindult a XI. kerületi klub

2015. május 29.
Kép forrása: lampas.ujbuda@gmail.com

Kép forrása: lampas.ujbuda@gmail.com

Az április 7-i és a május 5-i megbeszéléseken megállapodtunk abban, hogy a nem is olyan távoli jövőben a klub keretein belül felkeresünk egy interaktív számítástechnikai kiállítást, ahol a korábbi évtizedek informatikai eszközeivel lehet majd megismerkedni.

Beszéltünk arról is, hogy milyen szakembereket látnánk szívesen vendégül. Az ötletek alapján okkal számíthatunk arra, hogy izgalmas és nagyon érdekes beszélgetéseknek lesz színhelye a kerületi klub.

Szóba került annak a lehetősége is, hogy szépítkezéssel, sminkeléssel kapcsolatos gyakorlati tanácsadásra kerüljön sor (nők részére) az egyik klubdélutánon, amolyan mellékprogramként. Reméljük, hogy ez nem is olyan sokára valósággá válik!

A közeljövő tervei között szerepel továbbá egy látássérültek speciális igényeire szabott tűzoltó-bemutató meglátogatása, egy sakkdélután, egy kártyadélután és néhány érdekes kirándulás.

megbeszélés fotóSajátos igényként merült fel a szituációs színházi előadás. Ezen a programon egy kisebb méretű színészgárda, a nézők által múltban megélt élményt dolgoz majd fel rögtönzött komikus jelenet formájában. Az igény felmerülése óta már beadtuk a pályázatot a program megvalósítására és reményeink szerint hamarosan mindenki örömére és épülésére fog szolgálni.

A legutóbbi klubon beszélgettünk arról is, hogy milyen a kerületben látássérültként közlekedni. Szeretnénk majd valamilyen formában az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat, élményeinket a döntéshozók felé is megjeleníteni a jövőben, de szívesen fogadunk még a témáról véleményeket, tapasztalatokat.

A tavasszal elindult klub a nyáron is várja mindazokat, akik eddig eljöttek és azokat is, akik még nem. A klubdélutánjaink minden hónap első keddjén a Budapesti Művelődési Központ épületében kerülnek megrendezésre, 14 órás kezdettel. Bármilyen kérdéssel a lampas.ujbuda@gmail.com címen lehet érdeklődni.

Várunk mindenkit szeretettel!

Neumann Károly