Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Érdekes előadás a látásról

2016. április 20.

Az április első napján megtartott szentendrei klubnapon a szembetegségekről hallgathattunk meg egy nagyon érdekes előadást. A vendégünk dr. Kiss János volt, aki lebilincselő tálalásban és érthető nyelvezettel beszélte el nekünk mindazt, amit erről a témáról tudni érdemes.

DSC00950 DSC00942

Az előadás során hallhattunk az időskori makula degenerációról, a szürkehályogról, a zöld hályogról, a cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozásokról és a koraszülöttség miatti látásromlásról, vakságról is. Ezen kívül megtudhattunk néhány dolgot mindezen betegségek kezeléséről is.

Az előadást követő szabad kérdezés lehetőségével nagyon sokan éltek. Ebből is látszódik, hogy óriási az igény van a közérthető válaszokra.

Mivel rengeteg kérdéssel halmoztuk el a doktor urat, így hamar elröppent a rendelkezésre álló időnk. Közkívánatra egy későbbi időpontban folytatni fogjuk majd a megkezdett beszélgetést.

Hajnalné Filipich Adrienn
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!