Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Érzékenyítés Újpesten a Fehérbot napja alkalmából

2018. november 9.
Az újpesti érzékenyítésen megjelent három segítő kutya látható a képen

Az Újpesti Ifjúsági Házba jöttek el, az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskolából két harmadik, és két negyedik osztály tanulói érzékenyítő programunkra.

Ezen a délelőttön hangsúlyt fektettünk a botos és kutyás közlekedésre valamint a nagyon fontos segítségnyújtás kérdését beszéltük meg a gyerekekkel. Amit nem csak megbeszéltünk, hanem el is játszottunk velük.

Az újpesti érzékenyítésen Panka beszél a diákokhoz, mellette áll Terike és Attila, a kép szélén a kutyák kiképzője, Darinka látható

Megtudták, hogyan került a fehér bot a vakok kezébe, hogyan jutnak vakvezető kutyához, hogy nem mindenki teljesen vak, aki fehér bottal vagy kutyával közlekedik. Meg még sok érdekes és fontos dolgot. Sajnos mindig rövid az idő, de látni a gyerkőcökön, hogy még rengeteg kérdés maradt bennük és ez jó érzéssel tölt el bennünket. Mindig nagy örömmel megyünk a következő érzékenyítésre.

Panka és egy diák bemutatja azt, hogyan kell segíteni egy zebrán egy látássérültnek

Érzékenyítés: Interaktív, elfogadást segítő foglalkozásaink, óvodás középső csoporttól, alsó – és felső tagozatos iskolás csoportok, valamint felnőttek részére.

Az újpesti érzékenyítésen megjelent három segítő kutya látható a képen

Köszönöm a (VGYKE) kolléganőimnek: Vasné Terikének, Tóth Andreának; Kollégáimnak: Neumann Károlynak, Samu Attilának, valamint, Farkas Darinka vakvezetőkutya kiképzőnek a segítségét. Ayhsa, Ica, Hablaty, és Hummer jelenlétét, és munkájukat. Velük volt teljes ez a délelőtti program.

Széles Attiláné
közösségi civilszervező