Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Esztergomi kirándulás

2016. október 30.

dsc01207dsc01210

 

Nagy örömünkre ismét alkalmunk nyílt arra, hogy hosszabb kirándulásra menjünk, így eljutottunk október 20-án Esztergomba. Az idegenvezetőnk a visegrádi kirándulásunk alkalmával megismert Franciska volt.

Nagyon örültünk, hogy megtekintettük a Bazilikát és a Bakócz kápolnát. Egy kivételes engedéllyel lehetőségünk volt bemenni a sekrestyébe is, ami a látogatók számára egyébként tiltott terület.

Lehetőséget kaptunk arra is, hogy megnézzük és megtapogathassuk a szentmisék keretében használt tárgyakat. Másik különleges élményben is részünk lehetett: Kováts Péter orgonaművész rövid orgonakoncertet adott, kifejezetten csak nekünk! Így azon kevés emberek közé tartozhatunk, akiket az Bazilika falain belül ajándékoztak meg egy koncerttel!

Csodálatos volt és ezúton is köszönjük!

Májusban ismét ellátogatunk Esztergomba, amikor a Babits Mihály
Emlékházat fogjuk megnézni. Természetesen mindenkit nagy örömmel várunk, aki szeretne ilyen és hasonló egyedi élményekben részesülni!

Hajnalné Filipich Adrienn
közösségi civilszervező

inneltrade_logoA VGYKE szentendrei Lámpás Klubjának programjai megvalósítását az Inneltrade Kft. támogatta, melyért ezúton is hálás köszönetet mondunk!