Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Évalakító klubdélután a XV. kerületben

2016. január 10.

fotó

A klubdélutánon tizenhét kerületi látássérült vett részt, így a kísérőkkel és a segítőkkel együtt összesen 25-en foglaltak helyett az asztaloknál.

Még ebben a hónapban, január 31-én az Új Színházba hívtuk klubtagjainkat, Gyurkovics Tibor: Nagyvízit című színpadi művének narrált előadására. Februárban pedig farsangi buli lesz, melynek helyszíne és időpontja a közeljövőben tisztázódik.

fotó2

Az elhangzott javaslatok között szerepelt múzeumlátogatás, kirándulás, baráti találkozók, illetve szakértők – többek között akadálymentesítési, számítástechnikai, egészségügyi, életmód, szociális – meghívása a klubnapokra. Rákospalota-Pestújhely-Újpalota jobb megismerése is feladata a klubnak, a javaslatok alapján nemcsak a helytörténetre, hanem a mindennapi életre vonatkozóan is; például hol, hogyan és mit tud vásárolni egy látássérült.

fotó3

Az sem mellékes azonban, hogy melyik kerületi hivatal, intézmény akadálymentes. Fontos lenne még kerületi térkép megjelentetése, amelyen jelezve lennének ezek az intézmények. A szervezők azt kérték a klub tagjaitól, hogy lehetőségeikhez mérten e-mailben, telefonon, vagy akár személyesen folyamatosan jelezzék, hogy milyen programot szeretnének.

fotó4

Többen is megemlítették, hogy kevésnek tartják a havi egy klubnapot, és jobb lenne, ha gyakrabban tudnánk találkozni egymással. Mindenki számára öröm volt, hogy a hideg, havas, latyakos és csúszós időjárás ellenére is ilyen sokan el tudtak jönni, és többen hoztak magukkal saját készítésű süteményt, üdítőt és gyümölcsöt.

Csukáné Polyák Erzsébet,
Moldován Eszter,
Simon F. Nándor

közösségi civil szervezők