Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fehérbot Napi gálaműsor a KMO-ban

2019. október 25.
Az emléklapok átadása

Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke elmondta köszöntőjében, hogy a nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját. Egyesületünk fontos feladata, hogy tudatosítsa minden emberben azt, hogy a látássérültek minél teljesebb társadalmi beilleszkedése nemcsak az érintett embereknek, hanem a társadalmi többségnek az érdeke is. Az egész társadalom gyarapodik, ha a fogyatékossággal élők egyre inkább esélyt kapnak arra, hogy hasznosítsák képességeiket. Kiemelte az integráció fontosságát, hiszen ez az esemény is az integrációról szólt, arról, hogy látók és látássérültek közösen szerepelnek műsorunkban.

A 15. születésnap kapcsán beszélt az évek során elért eredményekről és méltatta a kerületben, illetve a Kispesti Lámpás Klubban végzett munkánkat, és megköszönte az önkormányzat, és a kerületi partnerek segítségét, támogatását.

Fodor Ágnes az ünnepségen

Fodor Ágnes emléklapot és ajándékot adott át, így köszönte meg az egyesülettel való együttműködését Huszár Erzsébet idősügyi tanácsosnak, Börcsök Gábornénak és Sütő Antalnak, a kispesti rendőrkapitányság munkatársainak, Gábor Ilonának, a KMO igazgatójának, Balázs Piroskának, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatójának, Siklós Zsuzsannának, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének, Mohay Orsolyának, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény művészettörténészének, Vinczek György alpolgármesternek, Hegedűs Juditnak, a Kispest TV főszerkesztőjének, Varga Ibolya kommunikációs referensnek, Várnai Zoltánnak, a
kispest.hu főszerkesztőjének, Vighné Vincze Erzsébetnek, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC) intézményvezetőjének és Tóthné Szebenyi Szilviának, a KSZSZC Gyermekek Átmeneti Otthona vezetőjének.

Az emléklapok átadása

Az ünnepi gálaműsorban felléptek:
Ézsiás László (vers), Kubicsár László (gitár) és Újhelyi Éva (ének), Aranyiné Kmett Olga (próza), valamint a Mágnes Színház társulatának ifjú művészei, Cynolter Dorottya, Farkas Petra és Gál Csengelle. A műsorvezető Kiss Ágnes, a Mágnes Színház vezetője volt.

Bízunk benne, hogy jól szórakoztak, és kellemes élményekkel gazdagodtak!

A közönség

Ezúton mondunk köszönetet Kispest Önkormányzatának, és a KMO Művelődési Központ munkatársainak a sok segítségért! Nélkülük nem jöhetett volna létre Fehér Bot Napi gálaműsorunk.

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők