Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fehérbot napja és a VGYKE 15. születésnapja Terézvárosban

2019. október 24.
A közönség a nézőtéren ülve hallgatja Kökény Attilát.

A terézvárosi Lámpás Klub vezetőjeként köszöntöttem a vendégeket, majd átadtam a szót Fodor Ágnesnek, a VGYKE elnökének. Elmondta, hogy az ENSZ és a WHO (Egészségügyi Világszervezet) 1969-ben jelölte ki október 15-ét a Fehérbot Nemzetközi Napjának azzal a szándékkal, hogy a vakok és a gyengénlátók speciális helyzetének bemutatásán túl felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy megfelelő segítséggel, a szükséges eszközök biztosításával, nyitott és befogadó közegben a látássérült emberek is teljes értékű életet élhetnek.

Közösen átadtuk az emléklapokat és ajándékokat a támogatóinknak, és azoknak, akik segítik közösségi életünk működését.

Ezt követően a színpadon a zenéé és a verseké lett a főszerep.

Az ünnepi műsort Szalóczy Pál Kazinczi díjas előadóművész vezette. Előtte egy csodálatos versel örvendeztetett meg minket, mélyen zengő orgánumát azonnal felismerték látássérült vendégeink is.

Fellépő művészeink:

  • Karda Bea, A Magyar Köztársaság Elnöki Ezüstérem, Zámbó Jimmy-díj, Magyar Jótékonysági díjas előadóművész; színes, mindenki kedvére való műsort állított össze. Eddig is tudtuk, hogy az egyik legközvetlenebb és legbarátságosabb előadóművész – ezt most tovább erősítette.
  • Kökény Attila, Magyar Tolerancia díjas, Jótékonysági díjas előadóművész; „felrobbantotta” a színpadot, vele énekelt a közönség.
  • Jánoki Márió, vak előadóművész csodálatos hangjával lenyűgözte a közönséget.
  • Benkő Nóra színművésznő csodálatos versel örvendeztetett meg minket.
  • Juhász Tamás vak énekes-gitáros és a Pesti Magyar Színház Színiakadémia növendékei, Kovács Gyopár, Venczli Zora és Balázs Szofi zenei tudásukkal kápráztatták el a közönséget.
  • Domoszlai János vak kollegám dél-amerikai dalokat adott elő nagy sikerrel.
  • A Classic kamarazenekartól magas színvonalú előadást hallhattunk. Közreműködtek: Kozák Vanessza (zongora), Kozák Lizett (hegedű), Fehér Anna (fuvola).

Köszönöm a kedves közönségnek, hogy jelenlétükkel megtiszteltek minket!

Hatalmas köszönet a művészeknek a fantasztikus és magas színvonalú előadásért, és hogy elfogadták a meghívásunkat, továbbá mindenkinek, akik segítették megvalósítani az ez évi ünnepségünket!

Köszönjük szépen Terézváros és az Eötvös 10 Kulturális Színtér támogatását!

Lukács Erzsébet Böbke
Közösségi civilszervező

A közönség a nézőtéren ülve hallgatja Kökény Attilát.