Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Futár-távirányítók igénylése

2016. május 24.

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Kispest Önkormányzatának támogatásával felhívást tesz közzé az úgynevezett „Futár-távirányítók” adományozása céljából.

bp19futar

A Kispesten élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez, mely az önálló közlekedésben nyújt értékes segítséget.  Ez a készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák hangosítására, amennyiben a lámpa erre alkalmassá lett téve.

A készülék a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat egyetlen gombnyomással felolvassa, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőt hangjelzéssel segít megtalálni.

A kiosztható készülékek száma 50 db.

A felhívásra jelentkezők köre: A XIX. kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérült személyek. Átvételkor a lakcímkártyát kérjük bemutatni!

Az ünnepélyes átadó időpontja: 2016. június 3.

Helyszín: Kispest, Városháza – Kis házasságkötő terem. (1195 Budapest, Városház tér 18-20.)

Gajda Péter polgármester úr, és Winczek György alpolgármester úr is megtisztel bennünket jelenlétével, és ők adják át a távirányítókat.

Várjuk a kispesti látássérültek jelentkezését elérhetőségeink valamelyikén!

Elérhetőségeink:

Telefon:

06-30-498-9127 (Bernát Zsuzsanna)

06-70-984-8868 (Puchnyák István)

E-mail:  lampas.kispest@gmail.com