Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Lámpások a nyugdíjas klubban

2016. május 23.

A Kispesten működő Lámpás klub ez év tavaszán több nyugdíjas klubbal felvette a kapcsolatot. Ezen látogatások célja az eddig nem ismert látássérültek felkutatása, valamint azon értékes tapasztalatok átadása, amivel egy látássérültekkel foglalkozó szervezet rendelkezik és azon a helyen szükség lehet rá. Mivel a nyugdíjasok között vannak olyanok, akiknek megromlott a látásuk vagy vesztettek a kézügyességükből, ezért a látássérültek által használt segédeszközökkel kapcsolatos tapasztalatok a számukra nagyon jól hasznosítható.

Gábor István

Tavasszal a kispesti Lámpás klub felvette a kapcsolatot a Kispesti Nyugdíjas Klubbal is, akik a Kispesti Kaszinóban tartják a klubnapjaikat. A májusi klubnapjukra a lámpásokat is meghívták, akik a Láthatár bolttal mentek el a látogatásra.

A kitelepülőket nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadták. A Bolt munkatársai és a lámpások is megmutatták azokat a jól használható, a napi teendőket valóban megkönnyítő segédeszközöket, melyek segítik az életkorral járó változásokkal való együttélést.

MártiZsu

Huszár Erzsike,  a Kispesti Nyugdíjas Klub vezetője meghívta a kitelepülő csoportot egy újabb látogatásra, ez év őszére.

Az érdeklődés azt is jelzi, hogy ezekre az eszközökre szükség van, mivel a használhatóságot és az ár-érték arányt is figyelembe véve, a Láthatár bolt kínálata és elérhetősége valóban egyedi.