Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Felhívás FUTÁR-távirányítók igénylésére

2016. április 23.
A képen egy futár távkapcsoló látható

A Rákosmentén élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez, mely az önálló közlekedésben nyújt értékes segítséget.

Ez a készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák hangosítására, amennyiben a lámpát erre alkalmassá tették.

kapcsoló

A készülék egyetlen gombnyomással felolvassa a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőt segít megtalálni hangjelzéssel.

A felhívásra jelentkezők köre: A XVII. kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérültek. Átvételkor kérjük, hogy mutassák be a lakcímkártyájukat!

Az Önkormányzat által adományozott 50 db távirányító jelentős része gazdára talált az ünnepélyes átadó (2016. március 24.) alkalmával, azonban még állnak rendelkezésre további távirányítók, amelyek a Lámpás klubnapok alkalmával átvehetők.

A Lámpás klub minden hónap első keddjén 15:00-17:00 óra között tartja klubnapját az Újlak utca 106-ban, a Gyermekjóléti Központban.

Érdeklődni, ill. jelentkezni a lampas.rakosmente@gmail.com email-címen, vagy munkaidőben a 0670-984-8468-as telefonszámon lehet Krayné Faragó Zsuzsánál.

Várjuk továbbra is a rákosmenti látássérültek jelentkezését a fenti elérhetőségeken, valamint személyes megjelenését a Lámpás klubok alkalmával.