Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Felkészülés a következő tanévre

2014. február 28.

Határidők:

1./  Megrendelési határidő (postára adás): 2014. március 20. (csütörtök).

Ez azokra az általános- és középiskolákra vonatkozik, akik már korábban is náluk tanuló – vagyis nem 1. illetve nem 9. osztályos – látássérült diákjaik részére szeretnének tankönyvet rendelni.

 2./ Megrendelési határidő (postára adás): 2014. május 20. (kedd).

Ez azokra az általános- és középiskolákra vonatkozik, akik új – vagyis leendő 1. illetve leendő 9. osztályos – látássérült diákjaik részére szeretnének tankönyvet rendelni.

A megrendeléseket az alábbi címre kell küldeni:

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ)

Cím: 1146 Budapest, Hermina út 47.

E-mail: tankonyv@mvgyosz.hu

Fax: +361 384 50 28

A szövetség azt kéri, hogy az érdekletek fokozottan figyeljenek a megadott rendelési határidő betartására, mert azon túl érkező megrendeléseket – a tervezhetőség és kiszámíthatóság érdekében – nem áll módjukban elfogadni, csak rendkívüli, indokolt esetben, és csak az MVGYOSZ hivatalvezetőjének engedélyezése alapján.
A határidő betartása azért is fontos, mert a tankönyvrendelések teljesítésénél szigorúan az érkezési sorrendet veszik figyelembe. Természetesen lehetőség van pótrendelés leadására és a rendelés módosítására is – szintén az MVGYOSZ honlapjáról letölthető megrendelőlap kitöltésével – ezért a látássérült diák tanulásának megkönnyítése érdekében, ha nem is a teljes igénylést, de legalább annak egy részét küldjék el a megadott határidőig! Egy iskola, egy diákra vonatkozóan, egy alkalommal adhat le pótrendelést illetve rendelés-módosítást.
A szövetség tankönyvállományában évről-évre egyre több és több, látássérültek által akadálymentesen használható, átdolgozott kiadvány található, melyeket folyamatosan frissítenek és javítják az időközben észlelt pontatlanságokat. Így az időben beérkező rendelések egyre nagyobb arányban teljesülnek a tanév kezdetére.

Forrás: MVGYOSZ honlap