Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Friss információk a gyógymasszőr képzésről

2017. június 29.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az EU-S projektben megvalósuló képzésünk azon személy számára vehető igénybe, aki a bevonás időpontjában megfelel az alábbi kritériumoknak:

  • a 2011. évi CXCI. törvény 22. § a) – d) pontja alapján megváltozott munkaképességű személy, vagy a 38/C. § (1) pontja alapján részére rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás került továbbfolyósításra, vagy a 2011. évi CXCI. törvény 19.§ (1a) alapján rokkantsági ellátásban részesül,
  • keresőtevékenységet nem folytat.

A képzőintézmény Budapesten található, jól és könnyen megközelíthető helyen, az M3-as metró vonal mentén.

A képzés tematikája megfelel az OKJ- masszőrképzésre meghatározott kritériumoknak.

A képzőintézmény 20 éves képzési múltra visszatekintő, nagy tapasztalatokkal rendelkező oktatóközpont. Gyengénlátó tanár is segíti majd a tanfolyam zökkenőmentes lebonyolítását. A tananyag akadálymentes formában, elektronikusan biztosított lesz a hallgatók részére. A tanfolyam heti óraszáma az OKJ-s szabályozásnak megfelelő, kötelezően előírt időtartamban valósul meg.

A heti 30 órás képzés várható időbeni megoszlása az alábbiak szerint alakul:

  • hétfőtől – csütörtökig: 09.00 – 15.00 óra,
  • pénteken: 09.00 – 12.30 óra között.

A képzés elméleti és gyakorlati órái kizárólag hétköznapokon zajlanak, így a tanfolyami részvétel is csak ebben az időszakban lehetséges. Hétvégén nem lesz oktatás.

Az elméleti oktatás valamennyi résztvevő számára közösen, míg a tanfolyam gyakorlati foglalkozásai kiscsoportos (6 fő) formában kerülnek lebonyolításra. Minden csoport munkáját látó mentor segíti majd.

A képzéshez kapcsolódó külső szakmai gyakorlat időtartama 160 óra, melynek megszerzésére fürdőkben, klinikákon, illetve kórházakban lesz lehetőség, melyet a képzőintézmény biztosít.

A záróvizsga lebonyolításának helyszíne a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda lesz.

A hallgatók a sikeres vizsgát követően magyar nyelvű végbizonyítványt kapnak, azonban igény szerint lehetőség van a tanúsítványt más nyelveken is igényelni a záróvizsga után, (angol, német, spanyol, francia, olasz) melynek költségét a hallgatónak kell állnia.

Fontos, hogy a gyógymasszőr képzés nyílt, minden látássérült érdeklődő számára, tagságtól függetlenül elérhető. A képzés EU-s projekt keretén belül valósul meg, sikeres vizsga esetén teljes egészében ingyenes a résztvevők számára.
Amennyiben a hallgatót pótvizsgára kötelezik, az utóvizsga díját a hallgatónak kell megfizetnie.

A jelentkezés szigorú feltételekhez kötött, az alábbi kritériumok mindenképp kizárják a jelentkezőt a tanfolyami részvétel alól.

Kizáró ok lehet:

  • különböző bőrelváltozások, (ekcéma)
  • súlyos mozgáskorlátozottság (mankó, kerekesszék)
  • pszichés probléma

Felhívjuk figyelmüket, hogy a sikeres orvosi vizsgálaton túl negatív tüdőszűrő lelet is szükséges a részvételhez.

Kérjük Önöket, ügyeljenek a jelentkezési lap pontos és teljes kitöltésére!

jelentkezési lap gyógymasszőr képzésre

Jelentkezését postai úton, illetve személyesen is eljuttathatja egyesületünkhöz.

Várjuk Ügyfélszolgálati irodánkban, címünk:
1146 Budapest, Hermina út 57.
Levelezési cím:
1380 Budapest, Pf. 1075.

Várjuk jelentkezését!

Kérjük, hogy továbbra is kísérje figyelemmel Hírlevelünket, melyen keresztül minden, a tanfolyammal összefüggő tudnivalókról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Forrás: norbimasszor.blogspot.com

Forrás: norbimasszor.blogspot.com