Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Gyermeknap az újpalotai piacnál

2016. június 24.

Május utolsó szombatján, a gyermeknap előnapján, a XV. kerületi látássérültek klubja képviseletében Csukáné Polyák Erzsébet, Moldován Eszter és Simon F. Nándor közösségi civil szervezők is önálló sátrat állítva vettek részt az Újpalotai Vásárcsarnok vezetői által szervezett gyermeknapi rendezvényen.

20160528_15ker1 20160528_15ker2

A sátorban Susovich Erika és Jánosi Vera érzékenyítő foglalkozást szervezett, melyen játékos feladatokat kellett megoldani és sok arra sétálónak biztosítottak kellemes kikapcsolódást.

A sátornál megszerezhető élményeket fokozta, hogy a csepeli Vakvezető-kutyakiképző Iskola, Schiff Mónika vezetésével, kutyás bemutatót tartott.

A gyermeknapi rendezvényre – a klub nevében – Csukáné Polyák Erzsébet meghívta és vendégül látta a Sághelyen élő, súlyosan látássérült 5 éves Szabó Balázst (Bazsika) a testvéreivel és a szüleivel együtt.

Nem meglepő, hogy a kitelepülésünk sikeresnek volt mondható, mert nagyon sok arra sétáló örömmel állt meg nálunk. Bízunk benne, hogy az átadott kellemes élményeken keresztül hozzá tudtunk járulni az ép emberek szemléletének átformálásához.