Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A VGYKE-nél 2016-ban fókuszban a látássérült gyerekek

2016. március 8.
Kép forrása: www.szecessziosmagazin.com

Kép forrása: www.szecessziosmagazin.com

Az egyesület elnöksége úgy döntött, hogy a közgyűlés  április 22-i határozatát követően a 14 éves kor alatti látássérült gyerekeket is tagjai sorába veszi, mivel ezt már a PTK. is lehetővé teszi – mondta el Fodor Ágnes.

Éppen ezért egy három részes programsorozattal kerestük fel az érintett intézményeket, hogy szolgáltatásainkról és programjainkról tartsunk előadássorozatot a tanároknak, a szülőknek és a gyerekeknek. Az intézmények nagy érdeklődéssel fogadták egyesületünk bemutatkozását, és tengernyi kérdést tettek fel az előadások közben.

Fodor Ágnes röviden vázolta az egyesület eddig elért eredményeit és a jövőbeli célkitűzéseket, a szervezet stratégiáját és kitért a tagságot érintő változásokra is. Ezt követően az Ügyfélszolgálat, a Támogatószolgálat, a Masszázsszolgáltatás, a Közösség Lámpásai, a Mentori Hálózat és a Láthatár Segédeszközbolt mutatkozott be. A tanári értekezleteken a szóbeli tájékoztatáson túl a VGYKE masszázsszolgáltatása is kitelepült két látássérült masszőrrel, akik irodai masszázzsal lazították a  jelenlévő pedagógusok megfáradt izmait.

Kép forrása: www.bfvt.hu

Kép forrása: www.bfvt.hu

Az egyesület szinte minden hónapban valamilyen gyerekprogramot fog szervezni idén, amire szeretettel várjuk az érdeklődőket és családjukat! A látássérült diákoknak továbbra is lehetőségük lesz VGYKE-nél végezni a kötelező közösségi szolgálatot, így már ebben a korban be tudnak kapcsolódni az egyesületi életbe és a közösség építésébe. Ezt nagyon fontosnak tartom! -zárta gondolatát az elnök asszony.

A tájékoztató sorozat folytatódik játékos work-shopokkal a gyerekeknek, és előadásokkal a szülőknek. Masszázskitelepülés és segédeszköz bemutató természetesen itt is lesz.

Ivanova Daniela