Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

VGYKE AZ Óbuda Újságban

2021. március 30.
LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

Az Óbuda Újságban megjelent cikk Egyesületünk tevékenységéről és a III. kerületben élő látássérültek közösségének működéséről szólt.

„A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) 2004 óta segíti a régióban élő látássérült embereket.

Az egyesület többféle szolgáltatást kínál az érintetteknek mindennapi életük megkönnyítésére. Segítséget kérhetnek a közlekedésben történő kísérésben, szállításban, és a különféle ügyintézéseknél. Lehetőség van a Braille-oktatásban való részvételre is.

Fontos lehet az aktív korosztály számára, hogy munkát kínálnak látássérülteknek az „Esély a jövőre” projekt keretében, amelyről Házi Tamás projektfelelős ad részletes tájékoztatást a 06-30-186-63-28-as telefonszámon. Az egyesület központi telefonszáma: 06-1-384 55-41, weboldala: www.vgyke.com

A VGYKE az elmúlt nyolc évben Budapest 13 kerületében hozott létre látássérült közösségi klubot, amely 2015 óta a III. kerületben is aktívan működik. Havonta tartanak klubnapokat a Békásmegyeri Közösségi Házban. Minden alkalommal különböző előadásokkal, változó témakörben várják a látássérülteket és kísérőiket.

Közös programokat is terveznek: együtt mennek színházba, múzeumokba, más alkalmakkal egy-egy nevezetes helyszínt választanak a szabadidő tartalmas eltöltésére. Az évek során így kovácsolódott össze egy lelkes csapat. Jelenleg telefonon és online klubnapokon tartják a kapcsolatot. Nagyon várják a járvány miatti korlátozás megszűntetését, hogy újra személyesen találkozhassanak a sorstársakkal. A látássérültek közösségéhez bárki csatlakozhat! Az érdeklődőknek részletes tájékoztatást ad Vasné Pintér Teréz klubvezető a 06-70-377-32-65-ös telefonszámon vagy az obuda.szervezo@vgyke.com e-mail címen.”

A cikk megjelent az Óbuda Újság 2021. március 12-i számában a 19. oldalon „Segítséget nyújtanak a látássérülteknek” címszó alatt.

Forrás:
https://obuda.hu/wp-content/uploads/2021/03/obuda_ujsag_20210312-1.pdf