Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Ingyenes rehabilitációs program látássérülteknek

2014. július 9.

 

szem kép

“Fontos, hogy szakszerű támogatást kapjanak azok, akiknek jelentősen megromlott a látásuk vagy teljesen elveszítették azt. A programban lehetőségük van arra, hogy megtanulják azokat a technikákat, amelyekkel folytathatják az önálló életvitelt”

– mondta el a Kossuth Rádióban Szabóné Berta Irén, a Vakok Állami Intézetének igazgatója.

Az elemi rehabilitációs szolgáltatás ingyenes, és nemcsak azok vehetik igénybe, akik teljesen elveszítették látásukat. A program Budapesten kívül is elérhető, hiszen az intézetnek országszerte már 12 megyében működik kihelyezett irodája.

A rehabilitációs csoport vezetője a Napközben című műsorban arra is kitért, hogy egyénekre szabott terveket készítenek, a program pedig függ az illető életkorától, fizikai állapotától, látásképességétől és az igényeitől, valamint attól, hogy mit szeretne elérni.

2014. május 10.

“Fontos, hogy szakszerű támogatást kapjanak azok, akiknek jelentősen megromlott a látásuk vagy teljesen elveszítették. A programban lehetőségük van rá, hogy megtanulják azokat a technikákat, amelyekkel folytathatják az önálló életvitelt”

– mondta el a Kossuth Rádióban Szabóné Berta Irén, a Vakok Állami Intézetének igazgatója.

Az elemi rehabilitációs szolgáltatás ingyenes, és nemcsak azok vehetik igénybe, akik teljesen elveszítették látásukat. A program ráadásul Budapesten kívül is elérhető, hiszen az intézetnek országszerte már 12 megyében működik kihelyezett irodája.

A rehabilitációs csoport vezetője a Napközben című műsorban arra is kitért, hogy egyénekre szabott terveket készítenek, a program pedig függ az illető életkorától, fizikai állapotától, látásképességétől és az igényeitől is, attól, hogy mit szeretne elérni.

“Lépésről lépésre haladunk, csak akkor lépünk tovább, ha már biztos a tudás. Az időkeret senkit sem akadályozhat meg abban, hogy elérje célját”

– magyarázta Tolnayné Csattos Márta.

A rehabilitációs szolgáltatásról, és a kihelyezett irodákról bővebben IDE kattintva olvashat.

Forrás: Híradó.hu/Kossuth Rádió