Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

IV. Dél-pesti Fúvószenekari Találkozó

2018. május 16.
A képen a kispesti tűzoltózenekar látható koncert közben

A rendezvényt Vinczek György, Kispest alpolgármestere nyitotta meg. Ebben az évben is három vendégzenekar kapott meghívást: a Magyar Honvédség Szolnoki Helyőrség Légierő Fúvószenekara, a Katasztrófavédelem Központi Fúvószenekara, és a Nemzeti Adó ás Vámhivatal Pénzügyőr Fúvószenekara.

A képen a kispesti tűzoltózenekar látható koncert közben

A vendég zenekarok önálló műsora után került sor a házigazda, Obsitos Fúvószenekar koncertjére. A műsorszámokat Zelinka Tamás zenetörténész ismertetői kötötték össze. A közönség jól szórakozott, mert a különböző zenei stílusok között mindenki megtalálta a kedvére valót. A találkozót a négy zenekar közös produkciója zárta. Az Obsitos zenekar karnagya, Fejes István vezényelte a fesztivál utolsó zeneszámát, amikor 120 fúvószenész játszotta Lehár Ferenc Losonci indulóját. Hangos tetszésnyilvánítással, szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg a közönség a produkciókat.

A képen a lelkes közönség látható, köztük a kispesti klubtagok is

A rendezvény végén nagy meglepetésben volt részünk. Bolgár testvérvárosunkból, Smolyanból paradicsompalántákat küldtek ajándékba a kispestieknek. A Kispesti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől, Tütünkov-Hrisztov Jordántól megtudtuk, ezzel is szeretnék támogatni a kispesti kertvárosi hagyományok felelevenítését. A palánták, bolgár rózsaszín szív paradicsomtövek, amelynek termése nagyra nő, mégsem befőzési paradicsom, hanem étkezésre, salátának való, palántái az erkélyen akár egy vödörben, cserépben is jól felnevelődnek, termőre fordulnak.

Élményekkel telve, palántákkal a kezünkben indultunk haza. Kellemes hétvégi program volt!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők