Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Jógaterápia vakok és gyengénlátók részére

2015. november 30.

AYURVEDA-YOGO TERÁPIA

kép

Bevezetés

Ahol a légzés ott az elme. Ahol az elme ott az erő.

Vizuális világban élünk. Az utak leírásától kezdődően, a buszokon található eligazítókon, átszállást jelző felhívásokon keresztül, az órák, az emberek arcának a felismerése a látás érzékszervét használja elsősorban. Nehéz elképzelnünk az életet látás nélkül, a világhoz kell alkalmazkodnunk és nem a világ alkalmazkodik hozzánk. Változásokat kell eszközölnünk, mivel a mindennapi életben a cselekvések többsége a látástól függ.

Integrált terápia vakok és gyengénlátók számára

Az integrált terápia a következő területekre irányul: pszichoszociális, kognitív és manuális, segít a mozgásterápián keresztül a testet tudatosan kezelni; érzelmi, szociális és fizikális fejlődést tesz lehetővé.

Metódus

1. Hangterápia hagyományos keleti hangszerekkel.

2. Jógaterápia:- testi lazítás- nidra jóga, az elme mély ellazításának a technikája- az orientáció, erő, kifinomultság és koordináció fejlesztése- a hatásos, helyes légzés elsajátítása

3. Csoportos feladatok

4. Vezetett és improvizált tánc

5. Motiváció és érzelmek kezelése

6. Keleti filozófia, terápia az elme és az érzelmek gyógyítására

7. Meditáció és mentális gyakorlatok

A jógagyakorlatok nemcsak a testünkre hatnak pozitívan, hanem javítanak az önbizalmunkon és pozitív önértékelésre adnak lehetőséget, így az életünk transzformációjához vezet.

Az órákon a légzést véve alapul a neuro-motor rendszerrel, az ízületek átmozgatásával és kiblokkolásával, az izmok, inak nyújtásával foglalkozunk. A mozdulatokhoz zenei motívumokat kapcsolunk, ami vezetőként szolgál és a koncentrációt segíti elő.

A programok végén nemcsak testi jólétet tapasztalunk, hanem a lelket feltöltő esztétikus töltést is érzünk.

Ez egy általános útmutató, amit a résztvevők megismerése után testre szabunk a program helyes kivitelezése céljából.

Jelentkezés: kny.hu