Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kapcsolat a zenén keresztül – Fehér bot napi ünnepség Rákosmentén

2018. október 27.
A képen a rákosmenti klub két szervezője látható az ünnepi rendezvény színpadán

Rákosmente Önkormányzata fontosnak tartja, hogy odafigyeljen a látássérültekre, és segítse őket ahol tudja. Idén október 12-ére szerveztük meg a Fehér bot napi ünnepségünket, amelyhez a helyszínt a Vigyázó Sándor Művelődési Ház adta.

A képen a rákosmenti ünnepi rendezvényt követő fogadás látható, ahol a vendégek ételt választanak maguknak

A napot Fodor Ágnes, egyesületünk elnökasszonya nyitotta meg, aki azt emelte ki, hogy az ilyen események alkalmasak arra, hogy jó kapcsolatok és ismeretségek alakuljanak ki a látássérültek és látók között.

A műsor első részében immár visszatérő vendégünket Fercsikné Haász Veronikát az isaszegi Klapka György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárát és két növendékét köszönthettük, akik zongorán adtak elő komoly és jazz zenei darabokat.

A második részben Kovács Judit, az MVGYOSZ újságírója játszott nekünk fuvolán népszerű musicalrészleteket, közben tagjaink hallhattak két novellát is a látássérültség témájában. Az egyik novellát kollégánk Domoszlai János édesanyja Nemes Kiss Katalin írta, és önkormányzatunk esélyegyenlőségi referense Jenei Mónika adta elő. A Hátrányosné Világtalan Jozefin c. történetet kolléganőnk: Aranyiné Kmett Olga olvasta föl. A műsor Frank Sinatra Love and married c. slágerével zárult.

A képen a rákosmenti ünnepi rendezvényt követő fogadás látható, ahol a vendégek ételt választanak maguknak

Ezután egy ültetett állófogadás vette kezdetét, ahol mindenki választhatott a hidegtálak ízletes és bő kínálatából, és közben ismerkedhetett, beszélgethetett kedve szerint.

Szép estét töltöttünk együtt. Köszönjük Rákosmente Önkormányzatának és a Vigyázó Sándor Művelődési Háznak, hogy támogatták ezt a napot! A programon 65 fő vett részt.

Acsay Péter és Krayné Faragó Zsuzsanna
közösségi civilszervezők