Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kihelyezett funkcionális látásvizsgálat

2018. március 24.
A látásvizsgálat egyik jelenete, ahol a kiértékelés zajlik

Márciusban két napon át „kihelyezett” funkcionális látásvizsgálatot rendeztünk a rákosmenti látássérült tagjaink számára a Rákoshegyi Közösségi Házban. A látásvizsgálat mindkét napon reggel 9-től délután 4-ig zajlott, és tagjaink közül hatan vették igénybe.

A látásvizsgálat egyik jelenete, ahol a kiértékelés zajlik

Mindenkire kiemelt figyelem irányult, a jelentkezőket 2 órás időközökkel hívtuk be a vizsgálatra. Az alapos, mindenre kiterjedő felmérés alapján mindenki sokkal inkább tisztába került saját maga látásteljesítményével (látásélesség, kontrasztlátás, látótér, színlátás és hasonlók) kapcsolatban. Résztvevőink hasznos tanácsokat kaptak az életvitelük minőségének javítására. Volt, aki jelentkezett fehér botos közlekedés tanulására, más az okostelefonok használatát sajátítja majd el. Minden érdeklődő írásos összefoglaló anyagot kap postán keresztül a felmérés eredményéről.

A funkcionális látásvizsgálat egy pillanata, ahol a vizsgálatot végzők a látássérült személytől kérdeznek

Tagjaink nagyon hasznosnak, korrektnek találták a vizsgálatot, és szeretettel ajánlják sorstársaik számára. Legfőképpen azért, mivel ez a felmérés a „beugró” a Szemléletmód Rehabilitációs Központ további szolgáltatásainak igénybe vételéhez. Mikola Gyöngyvér és Jordanits Szilvia messzemenően kitettek magukért szakmailag, és külön köszönjük, hogy a város másik feléről kitelepültek hozzánk segítséget nyújtani! Köszönetet mondunk a Rákoshegyi Közösségi Háznak is, akik díjmentesen biztosították a helyszínt két teljes napra, és hozzátették a kedvességüket, emberségüket is!

Acsay Péter és Kray Zsuzsa
közösségi civilszervezők