Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispest lámpásai a Mihály-napi Búcsúban

2017. október 19.
A képen az érzékenyítő standunk látható, amint sokan körülveszik

A KMO Művelődési Ház és Kispest Önkormányzata ismét megrendezte a már hagyományos Mihály-napi búcsút a kispesti Templom téren. A búcsút esős idő miatt egy héttel később, szeptember 30-án tartották, kellemes, napos időben.

Változatos programokkal, neves művészek fellépésével, kézműves kirakodó vásárral várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A családi nyárbúcsúztató esemény mindig érdekes színfolt a kerületben. Vásári forgatag, gyermekeknek és felnőtteknek szóló muzsika fogadta az érdeklődő sokaságot! Volt tulipántos népi játszótér kosaras fakörhintával, és számtalan játékkal, állatsimogató, népi kézműveskedés és perecsütöde.

A képen a búcsúban elhelyezett standunk látható, érzékenyítés közben A képen az érzékenyítő standunk látható, amint sokan körülveszik

 

Mi a színpad közelében kaptunk helyet, így élvezhettük a különböző műsorokat. A kellemes őszi idő kicsalogatta az embereket a búcsúba, és minket is szép számmal felkerestek. A látogatóknak bemutattuk egyesületünket (VGYKE), és beszéltünk a kerületben végzett munkánkról (Kispest Lámpásai).

A Láthatár boltban vásárolható árukból vittünk „kis ízelítőt”, és érzékenyítettünk. A felnőttek inkább a különféle segédeszközök és szimulációs szemüvegek, nagyítók, pattintós tű iránt érdeklődtek, szórólapot vittek, a gyerekeknél az érzékenyítés: illatok, hangok, párosítás szemtakaróval és a dominó, illetve a sakk volt a sláger. Mindkét korosztálynál a beszélő eszközök: színfelismerő, számológép és hőmérő stb. vitte el a pálmát.

Köszönjük a szervezőknek, hogy helyet biztosítottak számunkra, és idén is részt vehettünk ezen a kellemes nyárvégi programon!

Bernát Zsuzsanna, Puchnyák István
közösségi civilszervezők