Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispest lámpásai a Mihály-napi búcsúban

2016. szeptember 26.

Az idén ősszel ismét megrendezték a már hagyományos Mihály-napi Búcsút a kispesti Templom téren. Változatos programokkal, neves művészek fellépésével, kézműves kirakodó vásárral várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A családi nyárbúcsúztató esemény mindig érdekes színfolt a kerületben. Vásári forgatag, gyermekeknek és felnőtteknek szóló muzsika fogadta az érdeklődő sokaságot! Az idén először pogácsasütő versenyt is rendeztek.

A Kispesti Kertbarát Klub őszi virág és dísznövény kiállítását a Kispesti Kaszinóban lehetett megcsodálni, mely iránt hatalmas érdeklődés volt.

 erdeklodokattilaval

Mi is részt vettünk a rendezvényen. Szórólapokat osztogattunk, és az érdeklődőknek bemutattuk a látássérültek életét megkönnyítő segédeszközöket, valamint egyesületünket. Klubtagjaink közül többen ellátogattak hozzánk, és élvezték a búcsú forgatagát.

Ezzel nem csupán a helyi látássérültek és családtagjaik számára váltunk láthatóvá, hanem sikerült felhívni arra a figyelmet, hogy helyben is nagyon sok olyan ember él, akik kissé máshogy érzékelik a világot, de attól még kedves és megközelíthető emberek, ugyanúgy, mint bárki más.

Bernát Zsu és Puchnyák István
közösségi civilszervezők