Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispesti Városünnep 2018

2018. június 28.
A képen a 11. kispesti városnapok rendezvénye látható, ahova a kispesti klub kitelepült

Június 10-én, ahogy az elmúlt tíz esztendőben, nagyszabású fesztivállal – koncertekkel, kirakodóvásárral, mobil játékokkal – ünnepeltük a település születésnapját. Remek hangulatú családi programok, sztárfellépők, helytörténeti kiállítás, kulturált vendéglátás várta a családok apraja-nagyját a Templom téren és az Ady Endre úton. Kispest önálló településsé válásának 147. évfordulóján a Városünnep szlogenje: A kihagyhatatlan 11-es.

A VGYKE asztala, látogatókkal körülvéve a kispesti városnapokon

A rendezvényen a VGYKE is jelen volt. Mi, Kispest Lámpásai kollégáinkkal ismét részt vettünk a Városünnepen. Különböző érzékenyítő eszközöket, szimulációs szemüvegeket, párosító eszközöket, vak sakkot, vak dominót, és egyéb segédeszközöket hoztunk.

Nagy érdeklődés övezte munkánkat sokan kipróbálták a párosító játékot Krayné Faragó Zsuzsannával, Acsay Péter Braille-könyvből olvasott fel és beszélt a fehérbotos közlekedésről.

A kispesti városnapon egy látogató párosító játékot játszik

Tanai Csaba Bonca kutyával érkezett, és az érdeklődők mindent megtudhattak tőle a vakvezető kutyákról, és elmondta azt is, hogy amióta kutyával közlekedik, sokkal nagyobb biztonságban érzi magát, és könnyebben jut el mindenhová.

Bonca kutya és gazdája látható, amint egy család ismerkedik velük a kispesti városnapokon

Ezek a rendezvények nagyon fontosak számunkra, mert közelebb kerülhetnek hozzánk az emberek és megismertethetjük velük a látássérültek mindennapi életét, segédeszközeinket. Megtudhatják, hogy látássérültként is lehet teljes életet élni.

A városünnep az esti tűzijátékkal ért véget.

Köszönjük a lehetőséget Kispest Önkormányzatának és a KMO Művelődési Háznak!

Reméljük jövőre is meghívnak bennünket a város születésnapi rendezvényére!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők