Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Körbejártuk a földet fehérbottal

2019. november 15.
A képen a közönség látható.

2019. október 28-án fehérbot napi rendezvényt tartottunk a XIII. kerületben is.

Kezdésként Fodor Ágnes elnök asszony tartott megnyitó beszédet, majd átadta az emléklapokat egyesületünk támogatóinak, segítőinek az Önkormányzattól és a Prevenciós Központtól.

A tematikánk Fehérbottal a Föld körül, mivel több kultúrát szerettünk volna bemutatni műsorunk keretében. És hogy ez hogyan kapcsolódik a látássérültekhez és a Fehérbot napjához? Igyekeztünk olyan kultúrákat választani, ahol a látássérültekhez hasonlóan olyan emberek élnek, akik valamiért speciális helyzetben vannak, mindennapi életüket kihívások tarkíthatják, melyekkel meg kell küzdeni.

Hiszen az érzékenyítés és az elfogadás globális, nem csak a látás- vagy a mozgássérültekre vonatkozik, hanem más különleges sorsú emberekre is.

Ezért kívántunk műsorunkban ilyen embereket és kultúrákat bemutatni.

Domoszlai János az észak- és dél-amerikai indián törzsekről mesélt nekünk, elhozva azok zenei kultúráját is; Rentsch Piroska költőnő Afrikáról  tartott nekünk előadást, beleszőve Afrika ihlette verseit; rendezvényünk hangulatát emelte a XIII. kerület református gyülekezet Hálaadás kórusának előadása összejövetelünk utolsó műsorszámaként. A programot egy állófogadás zárta, amely szendvicsekből és sós- édes aprósüteményekből állt.

Köszönjük Budapest XIII. kerület Önkormányzatának, hogy támogatta rendezvényünket.

Kollárszky Boglárka és Aranyiné Kmett Olga
Közösségi civilszervezők

A képen a közönség látható.