Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Közös úton ép és fogyatékkal élő művészek

2016. május 26.

„Az Egy hídon szállunk rendezvénysorozat célja, hogy felhívjuk a figyelmet: a művészetben nincsenek határok, sem fogyatékosság! Szeretnénk, ha a fogyatékossággal élő művészeket tehetségük és teljesítményük alapján ítélnék meg és nem szánalom kísérné őket. A lélek, amely bennünk van és megmutatkozik a művészetben minden emberben azonos”

–vallja Klajkó Szandra, az Egy hídon szállunk kezdeményezés egyik ötletgazdája.

Az első rendezvény a Csili Művelődési Központban. A fotón: Napsugár Anna és társulata

Az első rendezvény a Csili Művelődési Központban. A fotón: Napsugár Anna és társulata

Az első rendezvényre 2015 májusában került sor a Csili Művelődési Központban, ezt követte egy, a Bálnában tartott rendezvény, amelyen az egyre bővülő csapat adott koncertet a közönségnek.

Fellépés a Bálnában: Kovács Gémes Julianna Keletvarázs műsora

Fellépés a Bálnában: Kovács Gémes Julianna Keletvarázs műsora

A kezdeményezés ötletgazdái: Doró Sándor és Klajkó Szandra

A kezdeményezés ötletgazdái: Doró Sándor és Klajkó Szandra

A harmadik közös fellépés 2016.05.19-én került megrendezésre a Nem Adom Fel Café-ban, ahol egy klubest keretében az Egy hídon szállunk „himnuszának” előadói készültek szóló és duett dalokkal. Veréb Tamás operett énekes, valamint Klajkó Szandra és Ivanova Daniela énekesnők szebbnél szebb muzsikákkal bűvölték el a közönséget, egy családias, baráti hangulatot teremtve ezzel. Az eseményről hiányzott a csapat negyedik tagja, Kiss Koppány, aki sajnos betegség következtében nem tudott részt venni a klubesten, viszont a kezdeményezés himnuszának előadásában Ő is részt vesz majd.

Klubest a Nem adom fel kávézóban: Klajkó Szandra és Veréb Tamás

Klubest a Nem Adom Fel kávézóban: Klajkó Szandra és Veréb Tamás

A teljes csapatot egyébként rendkívül színes repertoárral rendelkező ép és fogyatékossággal élő művészek alkotják: többek között találkozhatunk Napsugár Annával, a jeltáncművészet jeles képviselőjével, Kovács Gémes Juliannával, aki a keleties-folk zenei műfajban mozog otthonosan, Tara Wills látássérült énekesnővel és Kabai Alex énekessel, valamint a kezdeményezés támogatójával, Nemec Mariannal.

A kezdeményezés himnuszának előadói

A kezdeményezés himnuszának előadói: Veréb Tamás, Klajkó Szandra és Ivanova Daniela

Június 19-én pedig újabb mérföldkövet ünnepelhet az Egy hídon szállunk csapata, ugyanis a közös dal videoklip forgatására kerül majd sor a Városligetben, egy gyönyörű, napsütéses nyári napon.

Mi már alig várjuk, hogy lássuk a végeredményt!

Ivanova Daniela