Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Integrált Sárkányhajó Fesztivál

2016. május 27.

Harmadszor rendezték meg a Sárkányhajó Versenyt és Fesztivált Sukorón. Az integrált sporteseményen a fogyatékossággal élők, együtt léptek színpadra támogatóikkal, a szociális intézményekben dolgozó szakemberekkel és élsportolókkal, valamint a versenyen közösen alkottak sárkányhajó csapatokat is.

Mi is az a sárkányhajó? A sárkányhajó egy olyan speciális, hagyományos terv alapján megépített 12.5 m hosszú hajó, melyet elől sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít. A versenyeken 18-20 lapátos két oldalt arccal előre ülve egytollú lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtja előre a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve elől foglal helyet, a kormányos pedig hátul a hajó farában áll és a rögzített kormánylapáttal kormányoz.

beöltözve evező

A VGYKE épülete előtt gyülekeztünk és a korai időpont ellenére senki nem volt álmos. Nagyon vártuk ezt a különleges programot! Kelenföldön szálltak fel önkéntes segítőink és 8 órára már Sukorón voltunk. Szikrázóan sütött a nap, de elég erős szél fújt. Félő volt, hogy elmarad a verseny, ha a szél nem mérséklődik. A szerencse azonban mellénk szegődött, így a versenyzőink hajóba szállhattak.

én évivel a másik csapat

A hatodik futamban indultak, a szurkolótábor pedig lelkesen biztatta őket a partról. A döntőben még nagyobb volt az iram, még hangosabb a biztatás…

Abi beszállás

A kitartás meghozta a sikert. Harmadik helyezést értünk el! Nagy örömmel vette át a csapat a kupát, a versenyzők pedig az érmeket. Gratulálunk a szép eredményhez!

hajrá Indulás

A versenyek után különféle színpadi programok között lehetett válogatni (novella felolvasás, ParaDance company, stand up comedy, ének, néptánc). Volt még volt BMW autó- és motortesztelés, érzékenyítő programok és terápiás kutya bemutatók is.

mellényben taktikai megbeszélés

15 órakor indultunk vissza. Az élmények kellemes fáradtsággal, az elért siker pedig büszkeséggel töltött el bennünket. Izgalmakkal teli, felejthetetlen napunk volt.

Kispest Önkormányzata 45 fős buszt bocsátott rendelkezésünkre, így lehetővé tette számunkra, hogy mi is részt vehessünk ezen a nagyszabású rendezvényen. Köszönet érte!

Bernát Zsuzsanna