Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Közösen egy közösségért

2016. december 21.
A képen egy könyveket ábrázoló ábra látható, felettük pedig egy mp3 lejátszó és egy fejhallgató
Kép forrása: http://mp3zene-letoltes.net

Kép forrása: http://mp3zene-letoltes.net

A megvalósításban közreműködtek a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc gimnázium tanulói és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szaktanárai.

A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás tanulók is.

Az elkészített hangos tankönyv megtalálható a partner középiskolák könyvtáraiban, a Ridens Szakiskolában, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárában, valamint a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és városi könyvtárban, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, valamint a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, továbbá letölthetőek az alábbi weboldal alján.

“A projektben vállaltuk, hogy törekszünk az egyenlő esélyű hozzáférésre is, így nagybetűs síkírásban és Braille formátumban is elkészítjük ingyenesen, megrendelést követően.”

A 2015-ös évben már elkészítésre került a Magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangoskönyv is, melyet szintén a MOL Új Európa alapítvány támogatott. Ebben a projektben partnerünk volt a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, valamint a Ridens szakiskola.

A Magyar nyelv és irodalom témaköröket tartalmazó hangos tananyag ingyenesen hozzáférhető az egyesület weboldalán, valamint megrendelhető a látássérültek egyéni szükségleteinek megfelelő formátumokban az egyesület ügyfélszolgálati irodájában.

Cím: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyesülete, 4400 Nyíregyháza István utca 3.

Tel: 30-195-4312, e-mail: ugyfelszolga@upcmail.hu

Szabó Judit szakmai vezető
Nemes-Nagy Tünde elnök