Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Bemutatkozott Újbudán a VGYKE

2016. december 21.

A december 6-ra megvalósult klubunk nem is kezdődhetett mással, mint ajándékozással. Két mikulás is járt nálunk, mindkettő szaloncukrot hozott. Az egyik zseléset, a másik likőröset.

A nap másik különlegessége volt, hogy az Egyesületünk minden szolgáltatását meghívtuk bemutatkozni, így a tagjaink megismerhették, mi mindenre számíthatnak tőlünk.

A bemutatkozást a Támogató Szolgálatunk kezdte. Elmondták, hogy annak, aki segítséget szeretne kérni tőlük, milyen papírokat kell bemutatnia és milyen előzetes egyeztetési folyamat után veheti igénybe a Szolgálat segítségét.

Megtudtuk, hogy hétköznap 8 és 16 óra között lehet kérni tőlük segítséget. Kísérnek, szállítanak, ügyintézésekben nyújtanak segítséget vagy az otthoni teendőkben segítenek.

Az áraikról megtudtuk, hogy nagyon kedvezőek. Aki szociálisan rászorult, az a legalacsonyabb térítési díjakat fizeti, például megkezdett óránként 300 forintot. Külön kedvezmény jár a szociálisan nem rászorultnak minősülő tagoknak, de aki se nem rászorult, se nem tag, még az is nagyon alacsony összeget kell fizessen ahhoz képest, amennyit más személyi segítést nyújtó szolgálatok.

Pásztory-Surányi Emese és Benke Richárd mutatta be az Ügyfélszolgálat tevékenységét. Mi magunk is megtapasztaltuk, hogy mindig, mindenki kedves és segítőkész náluk, ezért korábban is nagyon jó szívvel ajánlottuk őket bárkinek. A kollégáink elmondták, hogy minden ügyféligényt különlegesnek kezelnek, amit mi magunk is meg tudtunk erősíteni.

klub2016dec6_2 klub2016dec6_1

Megtudtuk tőlük azt is, hogy az Egyesület legfiatalabb tagja körülbelül 10 éves lehet, a legidősebb tagja pedig 101 éves. Mostanában nagyon sok fiatal lép be, mert számos tanulást segítő pályázaton tudnak így indulni.

Benke Richárd ezt követően bemutatta a VGYKE masszázsszolgáltatását, amely Budapesten már négy helyen elérhető. Elmondta, hogy a kedvező árak mellett nagyon magas minőséget nyújtanak, nagyon jól képzett gyógymasszőrök által.

Szintén Richárdnak köszönhetően nagyon sokat megtudtunk az eddig VERCS néven ismert szolgáltatásról, amelyik elemi rehabilitációt biztosít a látássérülteknek. Erről egy CD-t is kaptunk tőle ajándékba, amit ezúton is minden érintett nevében köszönünk neki.

Ezt követően a “Közösség lámpásai” nevű szolgáltatás mutatkozott be, de ezt mindenki ismerte, hiszen a klubokat is mi működtetjük. Elmondtuk a megjelent klubtagoknak, hogy 2017-ben első helyen lesznek a tagok évközben jelzett vágyai és igyekezni fogunk mindegyiket kiszolgálni.

Ezt követően mutatkozott be a Láthatár Bolt, mely az Egyesületünk segédeszközöket árusító boltja. A Bolt erőssége a nagyítók, állítólag Budapesten nálunk lehet a legolcsóbb nagyítókat megvásárolni.

Elmondták azt is, hogy az egyesületi tagok 10 százalékos kedvezményt kapnak a vásárlásaik során, ami az általában drága segédeszközöknél nagyon megérezhető.

Sor kerülhetett a kitelepült ügyfélszolgálatosoknál a 2017-es tagdíjak befizetésére is. Ahogy az eddigiekből is látható, az éves tagdíj nagyon hamar és sokszorosan megtérül.

klub2016dec6_3 klub2016dec6_5

Utána Domoszlai János zenélt nekünk, akik dél-amerikai viseletben látogatott el hozzánk. Megtudtuk, hogy december 15-én lesz a Magnet Közösségi Házban egy nagyobb fellépése, ahova meghívott minket is.

Ezt egy vidám bemutató követte, melyet Márti és Viki rögtönzött a megjelenteknek.

klub2016dec6_6 klub2016dec6_4

A Láthatár Bolt által hozott nagy bőrönd tartalma teljes egészében az asztalainkra kerültek és mindannyian megtudhattuk,  hogy mi, mire való és hogyan működik.

Végül azzal köszöntünk el egymástól, hogy december 16-án a Lámpás Klubok karácsonyi vásárán találkozunk, ahol időkorlát nélkül beszélgethetünk és iszogathatunk.

Lenkainé Vajda Viktória és Neumann Károly
közösségi civilszervezők