Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kutyás klubnap Békásmegyeren

2017. március 11.
A képen a klubnapnak az a pillanata látható, amikor Tanai Csaba előadást tart a vakvezető kutyáról

A képen a klubnapnak az a pillanata látható, amikor Tanai Csaba előadást tart a vakvezető kutyáról

Ismét gazdagabbak lettünk egy jól sikerült klubnap emlékével, amikor a februári klubnapunkon a szokásosnál is nagyobb létszámmal, 31-en voltunk együtt.

Tanai Csaba a vakvezető kutyájával, Boncával érkezett. Mivel előre jeleztük jövetelüket, nagy volt az érdeklődés a kutya és gazdája iránt. Eljött a Raul Wallenberg Szakközépiskola gyógypedagógia szakos végzős osztálya is.

Csaba részletesen beszélt a Vakvezető Kutya Iskoláról, a kiképzésről, és arról is beszámolt nekünk, hogy a képzés végén együtt vizsgáztak a kutyájával. Részletesen beszélt arról is, hogy a mindennapi életben milyen fontos segítő társ számára a kutyája.

A beszámoló után mindenki odament Boncához, hogy megsimogathassa és a kérdések sem maradtak el a gazdájától. A látássérült klubtagjainktól is volt érdeklődés, de a diákok is fontosnak tartották, hogy új ismeretekkel gyarapíthatták tudásukat. Ők később, majd munkájuk során találkozhatnak hasonló helyzetekkel.

Mivel farsang havában járunk a hagyományt őrző finomság sem hiányzott az asztalról és klubtagunk Nórika szokásához híven jelmezben jelent meg és verset is mondott.

Észre sem vettük milyen gyorsan elrepült az idő. Jó volt együtt lenni, várjuk a következő találkozást!

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező