Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Látogatás a Rendőrmúzeumban

2016. február 23.

A februári első programunkon a Rendőrmúzeumban találtuk magunkat a klubtagjainkkal. A tárlatvezetés során megismertük, hogy mikor és hogyan alakult meg a Rendőrség és a Csendőrség, valamint azt is, hogy milyen módon alakult a jelenig bezárólag a bűnüldözés és a közrendvédelem állami szervezete.

A múzeumban megismertük a közismert betyár, Rózsa Sándor üldözését majd elfogásának a történetét. Rajta kívül más közismertté vált bűnelkövetőket is bemutattak a kiállításon, a velük kapcsolatos történeteket is meghallgathattuk.

Nagyon sok mindent megtudhattunk még arról is, hogyan alakult a rendőrség munkája a kezdetektől a jelenig és hogyan fejlődött a bűnügyek nyomozása az idők folyamán. Megismerhettük, hogy milyen szakemberek vesznek részt egy-egy bűncselekmény felderítésében, valamint ízelítőt kaphattunk az általuk használt eszközpark fejlődéséből is.

rendormuzeumrendormuzeum_kutyak

Külön állomáson ismerkedhettünk meg a rendőrkutyákkal és azzal, ahogyan a kiképzésüket végzik. Megtudhattuk azt is, hogy mi a kapcsolat a Kántor és a Tuskó nevű kutyák között.

A múzeum által biztosított kedves tárlatvezetés mindenki számára érdekes volt, minden kérdésünkre nagyon alapos válaszokat kaptunk.

Aki kimaradt ebből a kellemes élményből, azt sok szeretettel várjuk a soron következő programjainkra!

Újpesti lámpások: Era és Panka