Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Lehetőségautó pályázat

2017. február 23.
A kép forrása: http://lehetosegauto.hu

A kép forrása: http://lehetosegauto.hu

Támogatásra jogosultak a súlyos mozgáskorlátozott személyek, értelmi fogyatékos, autista, látási-, valamint hallási fogyatékos, továbbá a kromoszóma-rendellenességgel élő emberek.

2016. április 1-vel új Suzuki személygépkocsi vásárlása esetén 1.000.000 Forint, öt évesnél nem régebbi használt gépkocsi vásárlásánál – típusmegkötés nélkül – 600.000 Forint támogatás nyújtható.

A támogatás iránti igényt a lakhely szerinti fővárosi és megyei kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Szociális és Gyámügy Osztályánál kell benyújtani, melyre évente kétszer van lehetőség.

A tárgyév március 31-éig benyújtott kérelmek esetén a tárgyév június 15-éig, szeptember 30-áig benyújtott kérelmek esetén a tárgyév december 15-éig kell a kormányhivataloknak a döntést meghozniuk, majd ezzel egyidőben a Szociális és Gyámhivatalok jogosultságról szóló határozatokat megküldik a jogosultnak,a Minisztériumnak, illetve a Duna Lízingnek, mint a pályázaton nyertes finanszírozó, lebonyolító szervnek.

A támogatásról, valamint az igénybevétel feltételeivel kapcsolatosan minden tudnivalót elolvashatnak az alábbi linket megnyitva:
http://lehetosegauto.hu/a-tamogatasrol