Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Lélekbonbonok 10

2021. június 17.
A képen színátmenetes háttér előtt fekete betűkkel a konferencia címe, valamint az ezt szervező egyesület neve olvasható.

 

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2021 június 4-én is megtartotta online közösségépítő programját Lélekbonbonok címmel, mely alkalommal bemutatták az Egyesület nyújtotta információs, telefonon elérhető szolgáltatását, mely a Telefotel nevet viseli.

A szolgáltatás ismertetői Csorbáné Mágori Gabriella, a szolgáltatás koordinátora, Dankó Pál stúdióvezető és Vitai Klára önkéntes felolvasók voltak, akik igen sok hasznos információval látták el a programhoz csatlakozó tagokat és hallgatókat. Gabriella beszámolt magáról a szolgáltatásról, annak létrejöttéről, származásáról és arról, hogy milyen segítséget nyújt ez a lehetőség a látássérültek számára, miről kaphat tájékoztatást az, aki igénybe veszi a Telefotelt. A betelefonálók tájékoztatást kaphatnak pl. az aktuális tv műsorokról, boltok akcióiról, az Egyesülettel kapcsolatos hírekről, helyi hírekről, programokról, eseményekről, de aki szeretné, az a vírussal kapcsolatos aktuális információkat is meghallgathatja.

Dankó Pál a stúdió munkálatairól ejtett pár gondolatot, hogyan is zajlik egy-egy felolvasás, annak rögzítése, megtudhattuk, hogyan lesz egy reklámújságból az ország bármely pontján meghallgatható hangújság.

Vitai Klára önkéntes pár mondatban elmondta, neki mit ad ez a munka, mit nyújtott számára az eddig eltöltött idő az Egyesületben és hogy miket szeretne még elérni, véghez vinni a jövőben.

Juhos Róbert