Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Megújult a VGYKE stratégiai terve – döntött az elnökség

2016. március 18.

Az elnökségi megbeszélésen részt vett Fodor Ágnes – elnök, Mészáros Ágnes – alelnök, Kiss János – elnökségi tag, Veres Katalin – elnökségi tag, Moldován Eszter – elnökségi póttag és Tajti Gábor – elnökségi póttag.

kép forrása: www.viraheinz.pitt.edu

kép forrása: www.viraheinz.pitt.edu

A VGYKE 2014-ben ünnepelte megalakulásának10. évfordulóját, 2015 januárjában pedig 10 éve volt annak, hogy az egyesület hivatalosan is megkezdte működését. A kezdetben kizárólag önkéntesek által működtetett egyesületnek 2015-ben már több mint 80 főnyi munkavállalói létszáma volt, éves költségvetése a kezdeti néhány százezer forintról mára 100 millió fölé emelkedett. Az egyesület a látássérült ügy területén a szakmában és az érintettek között is az egyik legismertebb szervezetté vált, az érdekvédelem és a szolgáltatások fejlesztése területén számos szakmai sikert ért el.

Az ülésen az elnökség tagjai a közösen kidolgozott stratégiai tématerületek alapján meghatározták saját felelősségi köreiket és elkészítették programjukat a 2015-2019. közötti időszakra. A stratégiai célok pontos kialakítását és a felelősségi körök leosztását a VGYKE 2015 januárjától főállásban alkalmazott belső szervezetfejlesztő tanácsadója támogatta.

Mivel az elnökséget is látássérült emberek alkotják, elmondható, hogy sorstársak dolgoznak a sorstársaikért. A VGYKE elnökségének tagjai híd szerepet töltenek be az egyesület, a világ és a szervezet tagsága között.

Az eredményes elnökségi ülés egy finom ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

A részletes stratégiai dokumentum az alábbi linken olvasható. Az egyes célkitűzésekhez szívesen fogadjuk tagjaink véleményét, igényeiket, melyeket várunk az info@vgyke.com e-mail címre!

 

Ivanova Daniela