Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Nagytarcsán főzött a GÖTLE

2014. január 30.
Nagytarcsa
Bográcsgulyás

Forrás: www.hu.wikipedia.org

A főzőversenyt két kategóriában rendezték meg, szarvas-, valamint sertés húsból lehetett elkészíteni a különböző ételkreációkat. Az önkormányzat jóvoltából minden négy fős csapat rendelkezésére bocsátottak öt kilogramm húst.

A nagy sátorban az ünnepélyes eredményhirdetés előtt polgármester úr gratulált a résztvevőknek, köszönetet mondott a zsűri munkájáért. Többek között szólt arról, hogy Nagytarcsa községe dinamikusan fejlődik, az ide beköltözők megszokták a falusi életmódot: az éjszakai kutyaugatást, a hajnali kakaskukorékolást. Következő mondatában a szépülő lakóparkról beszélt, valamint arról, hogy megépült új football pályánk. Reméli, hogy a fejlődést csak az nem veszi észre aki nem akarja, hogy őt idézzem:  ”Nagytarcsa fejlődését még a vak is látja.” Szavait hallva tagjaink sorában általános derültség fut végig.

A zsűri elnöke Bátovszki György, a Zöldfa étterem tulajdonosa volt, a zsűri tagjai között helyet foglalt Nagytarcsa polgármestere, Rimóczi Sándor, valamint a Malackert étterem vezetője, Bernye Pál mesterszakács is. A verseny  nyerteseit három díjjal jutalmazták mindkét kategóriában, és minden résztvevő emlék plakettet, valamint egy Nagytarcsáról szóló füzetet is kapott.

A gyermekeket gyermekműsor szórakoztatta a színpadon, a nagy sátorban babgulyást főzött a lelkes, 15 tagból álló csapat- különböző koncertek várták az érdeklődőket: Pándi Piroska operaénekes lépett fel, meghallgathatta a közönség Varga Viktor ismert slágereit is. Tombolát is lehetett vásárolni, s a nyeremények között  volt pendrive, Iphone készülék, négy személyes szarvaspörkölt vacsora-meghívás a domonyvölgyében található Malackert étterembe.

Tagjaink jól érezték magukat a fesztiválon, szerepet játszott ebben a Götle részére ingyen felajánlott lovaskocsikázás, a jól sikerült szarvas pörkölt is. Kolléganőm kérésére megemlítem, hogy Szluka István és felesége sokat tettek azért, hogy ez a kellemes délután megvalósulhasson, a Götle vezetősége és tagjai ezúton mondanak nekik köszönetet!

Szerző: Szluka Lídia
forrásteremtő mentor