Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Nőnapi köszöntés az I. kerületben

2016. március 11.

A rendezvény ceremóniamestere Tóth Olivér volt, aki az egyik egész estés műsorát alakította át a helyszín adottságaihoz. Az előadás jellegzetessége, hogy eredeti formájában egy mindenki számára teljesen egyenlő eséllyel befogadható programnak lett elkészítve, annyi akadályoztató körülményt véve figyelembe már a tervezési fázistól elkezdve, amennyit csak lehetséges. Ebből kaphattak a megjelentek egy kis ízelítőt.

A program első fele énekkel és zenével indult, ami időnként történetek előadásába fordult át. Ez azt a célt szolgálta, hogy a nézők fokozatosan bevonódjanak a programba, előkészítve a nézők előadóvá válását. A műsor második fele ugyanis arról szólt, hogy a nézők kisebb jeleneteket adhattak elő és így alkalom nyílt a közös játékra is.

Összesen négy nézi csoport alakult, mindegyik más-más jelenetet játszott el.

Az első jelenetben egy sütemény körül kialakult konfliktusba csöppentünk bele, amihez könnyű volt kelléket találni, mivel a helységben az asztalok szinte roskadoztak a sok finomságtól.

A második jelenetben tipikusnak tekinthető, szomszédok közötti vitába nyerhettünk bepillantást, amihez egy lakás átépítése biztosította a megfelelően felhevített indulatokat.

nonapi_budavari20160301 nonapi_budavari20160301_oliver

A harmadik jelenetben egy olyan családot ismerhettünk meg, ahol a három különböző generáció nőtagjai vívtak meg egy vitát, egyetlen férfi szereplővel kiegészítve, aki egyszerre volt vej, férj és apa. Ez az alakítás valószínűsíthetően a valaha eljátszott legjobb szerepnek sikerült, csak sajnos kevesen láthatták.

A negyedik jelentben azt ismerhettük meg, hogy egy felszín alatt húzódó nem nyílt konfliktus, miképpen tud testet ölteni kisebbnek tűnő problémákban.

A nézői alakításokat Tóth Olivér dala zárta le, majd sor került a nőnapi köszöntésre és egy csekély ajándékozásra.

A magunk részéről nagyon örültünk annak, hogy ismét megvalósulhatott egy olyan rendezvény, ahol a lámpás klubok más helyi közösséggel karöltve vehettek részt. Az örömünk különösen annak szól, hogy ismét elérhetővé vált egy olyan program, ami mindkét közösség igényeit figyelembe vette. Ezért mindenkinek, aki ebben tevőleges szerepet vállalt, szeretnénk köszönetet mondani, köztük a Budavári Önkormányzatnak is.