Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Őszi séta a Vajdahunyad váránál

2018. november 3.
A kirándulók egy része Anonymus szobra mellett

Októberben, egy szerdai napon, a Hősök terén és a Vajdahunyad váránál járt a X. kerületi Lámpás Klub. Bár az időjárás hűvös és szeles volt, ez nem tartott vissza minket, hogy tegyünk egy kellemes sétát „térben és időben”.

A kirándulócsoport egy része a Városligetben állnak a sárgálló fák lombjai alatt

Idegenvezetőnk Sarusi István (látássérült fotós és idegenvezető) volt, aki először a Hősök terén beszélt nekünk a honfoglalásról, a Hősök terének történetéről, valamint a téren lévő szobrokról. Ezután közösen átsétáltunk az Alpár Ignác nevéhez fűződő Történelmi Épületcsoporthoz, a Vajdahunyad várához. Miközben megcsodáltuk többek között a Jáki-kápolnát és a Mezőgazdasági múzeumot, István az épületegyüttes különböző stílusban épült részeiről mesélt nekünk.

A kirándulócsoport egy része a jáki templomhoz hasonló épület kapujában áll

A várnál található köztéri szobrok közül is többel megismerkedtünk, így például megérinthettük Anonymus szerencsét hozó tollát, és leülhettünk Károlyi Sándor szobra mellé a padra. A program nagyon jó hangulatban telt, és a sétánk végére még a nap is kisütött.

A kirándulócsoport egy része a jáki templomhoz hasonló épület kapujában áll

Ezúton szeretnénk megköszönni a magunk, és a kiránduláson résztvevők nevében is Sarusi Istvánnak az információkban és élményekben gazdag idegenvezetését.

Bönde Katalin és Samu Attila
közösségi civilszervezők