Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Otthonában köszöntöttük a VGYKE legidősebb tagját

2018. március 22.
A képen Margitka néni látható, balján Terike, a kerületi közösségszervező, jobbján Fodor Ágnes a VGYKE elnöke és mellette Ádámné Szladovits Valéria

Margitka néni derűs jókedvvel fogadott minket, és ma is jó egészségnek örvend. Tavalyi találkozásunk óta semmit nem változott. Az elnökasszony köszöntötte mindannyiunk nevében, és átadta Dobos Mariann Közösséget építünk című könyvét, mely részletesen mutatja be egyesületünk sokoldalú tevékenységét.

A képen Margitka néni látható, balján Terike, a kerületi közösségszervező, jobbján Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke, és mellette Ádámné Szladovits Valéria

Először arról kérdeztük Margitka nénit, mivel tölti legszívesebben az időt? Elmondta, hogy a mindennapi sétájáról ma sem mond le. Nem kis dolog ez, ha azt is tudjuk róla, hogy a harmadik emeletre lépcsőn kell felmennie. Utána pihenésképpen keresztrejtvényt fejt és ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a nehezebbeket jobban szereti.

Az irodalom iránt volt mindig legnagyobb az érdeklődése, így ebben a témakörben ma is nagyon szeret beszélgetni.  Mivel pedagógusként hatvannyolc éves koráig aktív életet élt, szívesen idézi fel azokat az eseményeket, melyek azokból az időkből valók. Margitka néni nagyon sok szép emléket őriz a múltból.

Azért szépek ezek az emlékek, mert ő a szépet és a jót kereste és látta meg mindenkiben és mindenben. Ez a szemlélet tette őt lelkiképpen gazdaggá, így tud ma is feltöltődést adni nekünk, akik vele beszélgethetünk vagy hallunk róla.

Kívánunk Margitka néninek további jó egészséget, szerető családja körében sok örömöt!

Vasné Pintér Teréz
közösségi civilszervező