Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Óvodások között, a negyedik kerületben

2016. június 18.

Folytatódik az érzékenyítés a kicsiknél, egészen addig, míg végig nem járjuk, az újpesti óvodákat. Ez szeptemberben fog folytatódni és majd december elejéig tart.

 20160412_10265420160412_102921

Nagy szeretettel, és kíváncsisággal indulunk reggelenként az óvodák felé. Nincs két egyforma délelőtt a gyerkőcök között, nincs két ugyanolyan csoport, vagy gyermeki reagálás a játékos érzékenyítés kapcsán. Nap, mint nap új élményekkel távozunk az 5-6 évesek világából, remélve, hogy hagytunk nyomot a kis lelkükben, és elméjükben a vakok életéből.

20160517_veraasztala05 20160517_pankaasztala08

Természetesen, ezt ők még másként érzékelik, élik meg. A későbbiek folyamán azonban jó lenne ha az iskolai érzékenyítés élményével gazdagodva, valamint a kis életük során, tapasztalatokat szerezvén megértenék és elfogadnák egyenlő emberként (gyerek, majd felnőtt korban is egyaránt) a fogyatékkal élőket. Ez az, ami a célunk és ezért törekszünk a játék eszközeivel megmutatni, hogy mi is kellemes játszótársak és barátok lehetünk.

Szeretnénk köszönetet mondani elsősorban Újpest Önkormányzata vezetőinek, valamint az érzékenyítés felé szintén nagyon nyitott újpesti óvodák vezetőinek, hogy lehetőséget kaptunk játékosan bemutatva egy-egy pillanatot a vakságból.

Szeptemberben folytatjuk!

Széles Attiláné Panka, és Kulman Tiborné Era