Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Pályázat látássérült diákok részére

2014. január 22.

 A pályázat keretösszege 600.000,- Ft., amelyet az Alapítvány kamatbevételeiből és az SZJA 1%-os támogatási keretéből finanszíroz. A pályázat benyújtásának határideje 2013. november 20.

Pályázati részvétel feltétele: hivatalos oktatási intézmény tanulója, a jó tanulmányi eredmény.  

A pályázat során maximum 21 gyermek támogatására nyílik lehetőség 30.000,-55,000 Ft közötti összegben, melynek konkrét összege a feltételeknek megfelelő nyertesek tanulmányi eredményétől, a pályázók számától függ, a fenti keretösszeg erejéig. A pályázat elbírálása után a nyertesek részére a támogatás esetenkénti konkrét összegéről az alapítvány tájékoztatást ad.

Az alapítvány ezen pályázattal elsősorban azon rászoruló látássérült gyermekeket kívánja támogatni, akik más pályázati lehetőségektől elesnek, az adott körülmények ellenére jó tanulmányi eredményt tudnak felmutatni, társaikkal együttműködő magatartást tanúsítanak.

Örömmel vennénk olyan pályázatot is, ahol az átlagtól eltérő tevékenység gyakorlóját támogathatnánk, aki például zenei vagy más művészeti területen is eredményes. Továbbá szívesen támogatunk olyan pályázó diákot, aki kreatív gondolkodásával a későbbiekben eredményes tanulmányokat folytathat például műszaki-, informatikai területeken.” – olvasható az alapítvány felhívásában.

Péntek Lajos

Péntek Lajos alapító
Forrás: www.dsy.hu

A pályázatokat a Péntek Lajos Csökkentlátó Gyermekek Alapítvány kuratóriuma bírálja el legkésőbb 2013. november 30. napig. A pályáztatónak jogában áll az igényeltnél alacsonyabb összegű támogatást megítélni. A pályázat eredményéről az elbírálást követő hét munkanapon belül minden pályázó értesítést kap, az általa megadott E-mail címére vagy a pályázó iskolájának E-mail címére, ennek hiányában a pályázó postai úton kap értesítést.

A pályázati felhívás teljes szövege és kérelemhez szükséges adatlap letölthető a VGYKE honlapjáról (http://www.vgyke.com/kezdolap.html), illetve beszerezhető személyesen vagy kérhető e-mailben a VGYKE központi ügyfélszolgálatán és kistérségi irodáiban.

Az egyesület ügyfélszolgálati irodáinak munkatársai előzetes egyeztetés esetén állnak rendelkezésükre a pályázati adatlapok kitöltésében.