Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Példaértékű döntések Kispesten és Rákosmentén

2016. február 25.

Rákosmente képviselői 1 millió forinttal, Kispest képviselői pedig 500 ezer forinttal járulnak hozzá ahhoz, hogy a több éve működő “Közösség Lámpásai”  mentori hálózat munkája folytatódhasson, valamint még jobban kiteljesedhessen.

A támogatásoknak köszönhetően valóra válhat olyan speciális képzések elindítása, melyek eredményeként a látássérültek társadalmi integrációja minőségileg teljesen újszerű segítséget kaphat. Ennek keretében például személyiségfejlesztő foglalkozások lesznek vagy segítséget kaphatnak a felnőtt korban látásukat vesztett személyek és a családtagjaik. Az ilyen képzések azért fontosak, mert az érintettek személyre szabott támogatást kaphatnak a mindennapi életükhöz úgy, hogy ezért nem kell fizetniük, így mindenkinek lehetősége nyílik a részvételre.

Forrás: www.eleszto.blog.hu

Forrás: www.eleszto.blog.hu

Fodor Ágnes, az Egyesület elnöke elmondta, hogy a külön költségvetési soron juttatott közvetlen támogatások a „Közösség Lámpásai” mentori hálózat részére komoly elismerést jelentenek. Ő maga hónapok óta keresi fel a polgármesteri hivatalokat, hogy a folyamatban lévő közösségszervező és szemléletformáló munkát és az ez évi terveket bemutassa, kérve azok helyi támogatását. Több kerület is mostanában hozza meg a döntését, melyekkel kapcsolatban azt a reményét fogalmazta meg, hogy a kispesti és a rákosmentei döntéshozókhoz hasonlóan ők is fontosnak tartják majd a kerületükben élő látássérültek életminőségének javítását célzó tevékenységünket.