Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Stefánia családi nap az egészség jegyében

2017. május 6.
A képen az látható, amint az asztalunknál a Láthatár Bolt termékeit nézik

Április végén a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban (1143 Budapest Stefánia út 34-36) megrendezett családi napon vettünk részt, amely az egészséges életmód jegyében telt.

Az egészségnap keretében a különböző programok mellett a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének Láthatár boltja, Eleki Abigél boltvezető segítségével és szaktudásával, mindenki számára elérhető életvitelt megkönnyítő segédeszközök vásárlásával egybekötött bemutatót tartott.

Emellett Tanai Csaba Bonca nevű kutyájával bemutatta hogyan közlekednek a látássérültek vakvezető kutyával. Aki akarta ki is próbálhatta természetesen szemtakaróval a szemén.

Jánosi Veronika kolleganőnk nagy szakértelmével bemutatta a Braille-írást. Elmondta az érdeklődőknek a Braille-írás eredetét és az általunk kézbe adott Braille-ABC-ből tesztkérdéseket tett fel, ebből kiderült mennyit értettek meg az elmondottakból. Ezután az érdekes Braille írógépével mindenkinek csinált egy névjegy kártyát.

A képen az látható, amint Jánosi Veronika kolléganőnk Braille-írógépen készít egy ajándékot az egyik látogatónak A képen az látható, amint az asztalunknál a Láthatár Bolt termékeit nézik
A családi napon előadások, szűrővizsgálatok, bemutatók, kóstolók is voltak, és a Csak a Nőknek Klub programjai az egészségnap keretén belül ezúttal nem csak nőknek szólt.

Végül a nap sztárvendége Halász Judit volt, aki fergeteges koncertet adott a színházteremben.

Szeretnénk köszönetet mondani a szervezőknek, amiért egy ilyen csalási napon nem feledkeztek el rólunk sem és úgy érezték, hogy fontos és hasznos a jelenlétünk!

Kiss Márta és Tanai Csaba
közösségi civilszervezők