Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szemléletformálás a Budakeszi Úti Óvoda Labanc Utcai Tagóvodájában

2024. március 28.
Szemléletformálás a Budakeszi Úti Óvoda Labanc Utcai Tagóvodájában - az összes résztvevő

Szemléletformálás a Budakeszi Úti Óvoda Labanc Utcai Tagóvodájában
2024.03.12.

A Budapest II. kerületi Budakeszi Úti Óvoda Labanc Utcai Tagóvodájába kapott meghívást Egyesületünk a Szemléletformáló programunk megtartására.

Érzékenyítő csapatunkat ezúttal Czagány Izabella, Dudikné Andrea, Lenkainé Viktória, Rátóti Krisztina, Tanai Csaba Szamóca kutyával, és Török-Zselensky Eszter Unó kutyával képviselte.

Három csoportnak, összesen 50 kisóvodásnak tartottunk interaktív Szemléletformáló foglalkozást.

A program két részből állt. Az első részben letakart szemmel tapasztalhatták meg játékos formában a gyerekek, milyen az, ha a többi érzékszervünkre kell hagyatkoznunk látássérültként. Így tettünk egy virtuális sétát egy “varázs erdőben”, ahol az erdőben élő állatok hangjait kellett kitalálniuk, utána pedig a különböző illatokat felismerve a tapintás sokrétű játékos világában is kalandoztunk az ügyes és bátor gyerekekkel.

A program második felében beszéltünk a látássérülés fogalmáról, megismerhették a fehérbotos és kutyás közlekedést, elmondtuk, miről ismerhetik fel a vakvezető kutyát, hogyan közeledhetnek, ismerkedhetnek velük.

Mint minden alkalommal, vakvezető kutyáink most is nagy sikert arattak, nem csak fegyelmezettségükkel, hanem barátságos, emberszerető viselkedésükkel egyaránt.

Természetesen a foglalkozás végén a kutyák simogatása sem maradhatott el az ovisok legnagyobb örömére.

Török-Zselensky Eszter
II. kerületi közösségi civilszervező

#aliglátó #gyengénlátó #látássérült #óvodások #szemléletformálás #vak #VGYKE