Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Szemléletformálás péntek 13-án

2021. augusztus 27.

 

2021. augusztus 13-a péntek, számunkra nagyon szerencsés nap volt, hiszen a hetedik kerületi Baross Gábor Általános Iskola napközis diákjai vártak bennünket.

Kolléganőimmel, Czagány Izabellával és Szalainé Tündivel érkeztünk, és itt megtudtuk, hogy egy eseménysorozat záró napjára voltunk hivatalosak.

Erre a hétre az iskola egy szigetté változott, amit egy robbanás ért, ezért a gyerekeknek kellett visszaépíteni, rendbe rakni a szigetet. Egész héten különböző foglalkozásokon, kézműveskedésen vettek részt. A mi szerepünk a látássérült emberek életvitelének bemutatása volt, amit játékos feladatokkal szemléltettünk, és a sok érdeklődő kérdésre tabuk nélkül, őszinte válaszokat adtunk.

A gyerekek nagyon érdeklődőek és közreműködőek voltak.

A program végén az egész tábor levonult az udvarra, ahol természetesen a vakvezető kutya bemutatása is sorra került. A kis szigetlakó táborozók már alig várták, hogy megsimogathassák Gandhit, aki a nagy melegben hősiesen állta/feküdte a gyerek kezek érintését.

A gyerekek Gandhit simogatják.

Számomra ez a nap nagy meglepetést is hozott, ugyanis ajándékot kaptam egy kilenc éves kislánytól, aki rajzot készített Gandhiról, ahogy vakvezető hámban áll.

Rajz Gandhiról

Köszönjük a lehetőséget a program szervezőinek, a napközis tanároknak és a diákoknak, akik nagy érdeklődéssel fogadtak bennünket.

Kiss Márta
Közösségi civilszervező